Как се отразява стресът на всяка една от зодия

май 16 | , , , ,

ОВЕН
За него стресът и опасностите са просто необходими. Те са прекрасен източник на адреналин и повод той да докаже своята смелост и сила, да се хвърли в защита на слабите и обидените. Такава роля много вдъхновява Овена. Този знак се сражава докрай както физически, така и психологически и или излиза победител, или пада, но от изтощение.

ТЕЛЕЦ
Стресовите ситуации задълго го изваждат от равновесие и са източник на безкрайни преживявания. Обикновено той “седи в окопите” и се старае да си създаде максимален комфорт и да трупа запаси, които може да сподели само с най-близките си и нужни му хора. Неговото главно оръжие е търпението.

БЛИЗНАЦИ
Попадайки в опасна ситуация, те обикновено се паникьосват и объркват. Много им се иска да избягат някъде по-надалеч, но това невинаги е възможно, тъй като от психологическия стрес няма къде да се скриеш. В този случай те могат дори да загубят разсъдък. Близнаците са способни да убедят себе си (а понякога и другите), че черното е бяло, че нищо страшно няма да се случи и че всичко ще бъде наред.

РАК
Всеки стрес оставя завинаги следи в душата на ранимия Рак, като от това страда и здравето му. Повечето Раци предпочитат да се скрият от стреса в дупката си, да заринат входа. Обикновено обаче си слагат “бойните щипки” и стоически издържат ударите на съдбата, прикривайки от тях и близките си.

ЛЪВ
Опасността може приятно да погъделичка нервите на Лъва и да го зареди с адреналин, но и това е до време. Ако ситуацията не е в негова полза и стресът продължава твърде дълго, Лъвът е способен да се превърне от благороден рицар в истински предател, дори да “спусне знамената”, намирайки си достойно оправдание. Превратностите на съдбата не са за него.

ДЕВА
Девата винаги е готова да посрещне стреса, защото според нея “животът не може да бъде лек”. Главната й задача е да преодолява трудностите и да помага на другите. От това обаче страда здравето й. А и на околните не им е леко – тя се отдава на самобичуване и упреква другите, иска им сметка защо не са предвидили ситуацията и не са послушали съветите й, което според нея е довело до това положение.

ВЕЗНИ
Стресът и Везните са несъвместими. Този знак просто не понася натоварването на психиката си и мигновено излиза от равновесие, ако това се случи. Везните се паникьосват, търсят виновни, а оттам до предателството има една крачка. Някои успяват да не изпаднат чак дотам, но здравето им задължително страда от създалото се положение. Разбира се, най-добрият вариант е да могат да се скрият зад нечий силен гръб.

СКОРПИОН
Той буквално се опива от острите усещания. От стресовите ситуации този знак успява да извлече много дивиденти. Ако нещата вървят зле, той ще накара околните да страдат и дори може да ги погуби. Ако всичко е наред, може да спаси живота на някого. Много злобни Скорпиони пред лицето на опасността се превръщат в ангели пазители и утешители.

СТРЕЛЕЦ
Този знак няма нищо против “да постреля” и да срази опасността. Но ако не успее да постигне бърза победа, той напуска на бегом бойното поле под благовиден предлог (а понякога и без такъв) и най-често сам. Съвестта не го мъчи особено, защото смята, че всичко му е позволено.

КОЗИРОГ
Той е най-добрият пример за издръжливост и търпение в целия Зодиак. Способен е да издържи на стреса най-дълго, защото прилича на скала, в която се разбиват всички опасности. Неговото рамо е силно, на него могат да се облегнат всички. В същото време обаче от Козирога чувства не бива да очаквате, а ако случайно обикне някого от околните, то ще е задължително за да го накара да се чувства длъжник.

ВОДОЛЕЙ
Водолеят е способен мигновено да измисли оригинален начин да се излезе от тежкото положение. При това изходът ще може да се ползва не само от него, а и от други хора. Ако не успее, той просто ще игнорира опасността. В такива случаи опитите ви да предизвикате у него инстинкт за самосъхранение ще се окажат безуспешни.

РИБИ
Рибите са щатните страдалци на Зодиака, стресът за тях е повод да се самосъжалят и да се облеят в сълзи. Целта: дано спасителите им доплуват на бял кораб с червени платна! Впрочем те могат да поплачат и заради чуждите нещастия. Практическа помощ от Рибите обаче трудно бихте могли да дочакате. Онези, които са способни на подобни действия, обикновено си избират и подходящи за целта професии.

Източник: „Психо“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top