Фитнес според зодията | част 2

ноември 26 | , ,

Везни: кожа, лумбална зона, бъбреци и бедра

Везните трябва да се фокусират върху организираните и леки фитнес възможности – луксозните здравни клубове ви привличат. Карането на зимни кънки и голфът са варианти, но липсата на кардио и разтягания ще успокои мозъка ви. Избягвайте да вдигате тежести или да правите каквото и да е, което може да подложи на напрежение ниската част на гърба ви, пише zdrave.bg. Може да сте податливи на умора и изтощение, затова се опитайте да запазите мотивацията си. Добра идея е да си намерите фитнес приятел, но не се отнасяйте в социализирането вместо да правите упражненията си.

Скорпион: полова система, гениталии и отделителна система

Скорпионите са напрегнати, затова ако сте представители на тази зодия се включете в усилени, състезателни и сериозни фитнес дейности с интензивно движение. Упражненията с изблици на екстремни върхове и неуморно кардио ви подхождат, но се опитайте да избягвате претоварването, защото сте предразположени към разкъсване на сухожилията и други предизвикани от напрежението контузии. Добри спортове са боксът, бойните изкуства, триатлонът и бягането на дълги разстояния. Пропуснете йогата. Тъй като имате нужда от много време насаме, вероятно ще си пилеете времето или ще работите усилено, когато останете сами. Отделете време, в което да сте фокусирани и спокойни, тъй като имате нужда да успокоите нервите си след натоварване.

 

Стрелец: черен дроб, седалище, бедра и седалищни нерви

Най-здрави от всички зодии, Стрелците се нуждаят от много упражнения, за предпочитане на открито. С тези здрави крака и бедра карането на ски и на колело са много добри опции. Фокусирайте се върху разтягането, което изгражда гъвкавост в подколенните сухожилия, за да не си разтегнете гърба. Може да сте податливи на инциденти, затова внимавайте, когато се занимавате с по-екстремни спортове като карането на ски. Уверете се и че дишате дълбоко по време на упражненията. Помага, ако имате цел на тренировките – примерно наближаващо състезание. Фитнес залите са добър вариант, а наличието на приятел за спортуването ще повиши мотивацията ви.

Козирог: кости (скелетна структура), стави, колена и зъби

Козирозите не очакват незабавно удовлетворение, затова издръжливост е името на играта тук. Тъй като зодията ви ръководи костите и ставите, трябва да се движите редовно, за да не се чувствате схванати. Туризмът и скалното катерене привличат планинската коза у вас и едновременно с това задоволяват нуждата ви да се подлагате на предизвикателства. Джогингът, разхождането и карането на колело също са добри опции, особено ако са с дълга продължителност. Само внимавайте за колената си.

 

Водолей: кръвоносна система, глезени, ахилесова пета, прасци и пищяли

Водолеите не обичат да се чувстват ограничени, затова, колкото е по-чудато упражнението, толкова повече ги привлича. Ако сте зодия водолей, знайте че екстремните спортове ви подхождат, но танците също биха ви харесали заради свободата на движението. Избягвайте да ядете твърде много нишесте, особено преди упражнения, тъй като се уморявате след като ядете храни от тази група. Тренирането за тичане на дълго разстояние и триатлон е добра идея, тъй като обичате да сте сами. Но правете всичко възможно да избягвате рутината – ще се отегчите. Подобряването на кръвообращението ви е ключът към добрата ви форма, затова опитайте спортове като тичане и плуване.

Риби: стъпала и имунна система

Вашата зодия не е много спортна, затова избягвайте енергичните упражнения. Вариантите като йога и танци са добри, защото ви помагат да намерите спокойствие и баланс. Рибите са предразположени на всякакви проблеми с ходилата – подувания, отоци, счупвания. Водните спортове, особено плуването и карането на сърф, са идеални за вас, тъй като водата до голяма степен е естествената ви среда. Обичате да ядете, но можете да компенсирате това с вродената си способност да се мотивирате. Като истински любители на музиката, танците и аеробиката са чудесни упражнения за вас, особено ако след това има вариант да поседите в горещата сауна.

Назад към: Фитнес според зодията | част 1

One Response to Фитнес според зодията | част 2

  1. Georgi Nenov каза:

    bliznaci?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top