Фитнес според зодията | част 1

ноември 26 | , ,

Малко или много всички вярват, че зодиите определят нещо в живота им.

Според някои по-авангардни схващания в тази посока, всеки знак в зодиака управлява определени части от тялото, които от своя страна се отразяват на здравето ни, дори на такива малко очаквани страни като начина, по който трябва да правим упражнения.

Чудели ли сте се някога защо винаги си контузвате коляното или защо плуването е толкова естествено за вас? Причината може да е в зодията ви.

Когато един знак „управлява” определени части от тялото, всъщност е добре да избягвате дейности, които могат да навредят на тази част. Например зодия Лъв управлява сърцето, затова лъвовете са предразположени към сърдечна недостатъчност, пише zdrave.bg. Следователно Лъвовете трябва да правят упражнения, които помагат на кръвообращението и да внимават да не се претоварят. За тези, които не могат да се наситят на астрологията, има цяла сфера, посветена на медицинската й страна, но тази информация е едно добро начало, което ще ви помогне да разберете какви упражнения да правите според зодията си.

Овен: глава, мозък, очи, лице и мускули

Упражненията са нещо естествено за вас, тъй като подобряват настроението ви и понижават стреса. Обичате да печелите и затова сте привлечени от спортове, в които има пряко състезаване, но трябва да избягвате всичко, което предизвиква гняв, защото това води до високо кръвно налягане и потенциално главоболие.

Привидно харесвате изблиците на интензивност и потене. Но внимавайте какво правите – невниманието може да доведе до отоци и натъртвания или дори до травми на главата. Дейностите, към които трябва да се насочите са тенис, моторни спортове, футбол, каране на колело за издръжливост, вдигане на тежести и фехтовка. Внимавайте да не се претоварите и не очаквайте незабавни резултати.

Телец: врат, гърло, щитовидна жлеза, гласни струни и сливици

Телците обичат комфорта – и храната – затова за тях правенето на упражнения може да е като неприятно задължение. Ако сте от представителите на тази зодия, добре е да знаете, че сте предразположени към напълняване с възрастта, затова трябва да участвате в редовни активни упражнения. Лесните разтягания или упражнения за издръжливост ще ви свършат работа, ако добавите към тях нещо като танцуване например. Избягвайте свръх състезателните спортове.

Дейностите, които могат да погъделичкат капризите ви са джогинг, тенис, уиндсърфинг, ски и бели денс. Природата ще ви мотивира, затова се разхождайте или карайте колело сред приятни пейзажи. Слушането на музика също ще добави удоволствие към упражненията. Дори работата в градината и разхождането на кучето ще помогнат. Тъй като обичате да си стоите вкъщи, може би е добра идея да си купите съоръжения за упражнения у дома.

Близнаци: ръце, китки, бели дробове и нервна система

Типичните Близнаци (ако има такова нещо) са постоянно в движение, затова обикновено ежедневния ви начин на живот помага да се поддържате във форма. Имате нужда да избягвате скуката и рутината – рядко се придържате към нещо, което не ви стимулира умствено. Включването на музика и социални дейности в тренировката може да ви държи мотивирани. Избягвайте да дишате плитко и не се претоварвайте, защото белите ви дробове са доста чувствителни.

Груповите упражнения, спортове и гимнастиката са добри варианти. Освен това, тъй като сте близнак, ви е приятно да спортувате с партньор. Ако можете да намерите времето да се занимавате с йога, ще успеете да се предпазите от настинките и грипа.

Рак: гърди, гръдна кост, стомах, храносмилателна система и матка

Като отговорни хора, Раците са способни да открият един спорт или упражнение и да му се посветят в дългосрочен план, давайки всичко от себе си. Водните спортове и отборните такива също ги привличат. Това звучи ли ви като някой известен олимпийски шампион? Да, Майкъл Фелпс е зодия Рак.

Ако сте от тази зодия, трябва да знаете, че движенията настрани ви се отдават лесно, така че добър вариант за вас са повдиганията на краката настрани и навежданията. Добре е и да разхождате кучето, но особено внимание обърнете на коремните си мускули, защото Раците са склонни да наддават в средната част на тялото.

Лъв: сърце, горната част на гърба, гръбнак и аорта

Лъвовете се ръководят от спорта и развлеченията, затова спортуването и фитнеса са нещо естествено за тях. Ако сте зодия Лъв, знайте, че редовните упражнения са полезни за кръвообращението ви, но избягвайте да се претоварвате, особено що се отнася до горната част на гърба. Упражненията на публично място много ви привличат; само не се оглеждайте в огледалото твърде често. Тъй като сте родени лидери, уроците вероятно ще ви отегчават, често се отличавате с това, че сте свой личен треньор. Лъвовете (особено мъжете) са предразположени към сърдечни кризи, затова може би бързо оставате без дъх. Упражненията, които са подходящи за вас са пилатес, танци по двойки и всякакви дейности, в които можете да се покажете пред хората. Не забравяйте да се разтягате – представете си как лъвовете дълбоко се протягат.


Дева: симпатикова нервна система, далак и храносмилателна система

Като цяло Девите обичат да са във форма, но интересът им вероятно се дължи на желанието да бъдат чисти и здрави, а не толкова на суетата. Ако сте представители на тази зодия, с привидно безкрайна енергия, вие се справяте добре в упражнения, в които взима участие цялото тяло, затова спортовете като каране на колело, футбол и хокей задържат интереса ви. Обичате да сте навън, затова не е добра идея да се бутате в миризливата фитнес зала. Поставяйте си реалистични цели, за да избегнете разочарованието, което ще попречи на тренировките ви. Обикновено сте много силни, затова спортовете за издръжливост също са подходящи.

Към: Фитнес според зодията | част 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top