2011 e годината на Заека

януари 7 | , , ,

Според китайския лунен календар 2011 година ще премине под знака на Заека. След годината на Тигъра бунтар, идва ред на най-късметлийското животно от зодиакалното „стадо“ на Буда.

Годината, според лунния календар, този път започва на 3 февруари 2011 година, а последният ден от заешкото царуване е на 22 януари 2012 година.
Символът на 2011 година е Заекът. Космическият елемент на годината е Метал, а цветът – бял.
Тоест „управител“ на 2011 година е Белият Метален Заек.

Заекът може и да не е един от най-силните представители на китайския хороскоп, (като Тигъра или Дракона), но за сметка на това той е най-големият късметлия.

Не може да се каже, че животът на Заека е безметежен и пълен с удоволствия – той е подложен на същите тежки удари на съдбата, като всички животни, които през 12 години се изреждат да управляват земните дела. Но никой друг няма толкова ярко изразена способност да се измъква от неприятностите, които на практика почти никога не са фатални за Заека.

Ето какво ни очаква в годината на Заека:

През тази година ще успяват хората, които преди да предприемат нещо, разглеждат всички възможности и аргументи, всички страни и гледни точки. Това е причината, поради която Заекът прави всичко много добре.
2011-та: Годината на Заека
Годината ще е истинска благодат за уравновесените и ориентираните в перспектива хора, откритите, отговорни и приятелски настроените – тези, които вземат решения, предприемат действия и изказват мнение, само след като са максимално информирани за фактите, перспективите и последствията.

Заекът не иска сляпа преданост и престорени ласкателства, той има огромна потребност от взаимно доверие, спокойна атмосфера и открити партньорски отношения. Всички с низки и задни помисли ще останат в подземието на живота.

Заекът обича да живее интересно, но спокойно и без революции. Способността му да планира всичко отдалече, прави живота – и неговия, и на околните, спокоен и предвидим, отношенията – мили и любезни.
В годината под знака на Белия метален Заек много неща рязко ще се изменят.

Глобалните трусове в обществото и в отделните съдби, които държаха в постоянен стрес човечеството през цялата година на Тигъра, ще секнат. Всички са уморени, дори планетата вече е уморена от човека, затова в годината на миролюбивия Заек трябва да очакваме плавно развитие на събитията, дори понякога – и пълен застой.
През годината се предполага, че няма да има държавни преврати, площадни стрелби, масови демонстрации, генерални социални реформи. В най2011-та: Годината на Заека-лошия случай ще останат тук-там отгласи от 2010 година, но те няма да са тъй мащабни, че да държат в стрес, нерви и страх цели общества.
Събитията ще изглеждат предсказуеми и оттам – не толкова заплашителни.

Основната тенденция за годината на Заека се очаква да бъде любовта във всичките й проявления – от кулинарните и сексуалните изкушения до нови тенденции в изкуството.
Хората ще се отърсят от страха пред силата на мускулите и желязната хватка. Ще им се прииска да живеят в общество от красиви хора и изкуство далеч от уличното ниво. Ще започнат да възникват подобни клубове и обединения. Долнопробните забавления ще изгубят атрактивността си за сметка на общия стремеж към по-стойностни прояви. И тази тенденция ще докосне всички слоеве на населението, дори тези, които са напълно равнодушни към изкуството – музика, литература, театър, и другите цивилизовани и елегантни начини за духовно общуване и изява.

Година на Заека ще бъде добра и заради това, че на много хора ще им се прииска да общуват „човешки“ – онова приятелско бъбрене, което има простичката цел да покажеш на човека до теб – приятел, колега, роднина, съсед – колко приятен събеседник е за теб и колко ценно е неговото присъствие в живота ти. Ще се възродят домашните 2011-та: Годината на Заекапразнични събирания. Дори тези, които са пропуснали да отбележат някоя важна дата в живота си, заради смазаната от бедствия, проблеми и стрес предходна година, ще поискат да поправят този пропуск, макар и със закъснение. Ще бъдат възстановени много изгубени приятелски връзки, ще се случат нови запознанства.

Годината на Заека отваря човешките очи към чистотата на света и общуването, а не към подземията на злото. И добавя от себе си меки цветове, които правят живота на хората приятен и увлекателен, чужд на всякаква агресия.

Още една особеност има годината на Заека. Управителят на 2011 година е деен и взискателен и отстоява законите на справедливостта. Затова ще се активизира дейността на правораздавателните органи. В държавите, където законността все още има проблеми, ще бъде инициирана съдебна реформа.
Да се занимаваш с противозаконни прояви в годината на Заека ще се превърне в скъпо занятие – губиш всичко и се местиш в затвора. Което ще добави спокойствие и умиротворение в живота на всички.

Много важно е да се знае, че Заекът е порядъчен семеен човек. Забежките от чистотата в отношенията, морала, доверието, уважението и верността ще бъдат наказвани сурово през 2011-та година.

Източник: http://bgvesti.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top