Хороскоп на галите

септември 22 | , ,

Според галите характерът на човека е неразривно свързан със Земята и Слънцето, а съдбата му – с разположението на тези две небесни тела едно спрямо друго.

Галийските друиди прекарвали дълги години в горите, където медитирали. Въз основа на продължителни наблюдения върху отделни човешки индивиди те достигнали до прозрението, че по характер и физика, хората могат да бъдат сравнявани с дърветата.

Хората, според галите, са високи като бора, силни като дъба, деликатни като брезата… Дърветата, от своя страна, се различават помежду си с неповторима красота. Те могат да бъдат определяни и като изящни, силни, самотни, деликатни, жилави или устойчиви. Подобни черти притежават и хората.

Знак Ключова дума Отнася се за периодите Характеристики на родените през същите периоди
Ябълка Любов от 24 декемвридо 1 януари, а също така от 25 юнидо 4 юли Човекът Ябълка обича да флиртува. Въпреки влюбчивия си характер, обаче, тези хора обикновено са постоянни и верни партньори. Ябълката ще ви даде и последната си риза и ще подели с вас и последния си лев. Хората, сравнявани с ябълка, са услужливи и безкористни и, поради това, често са използвани от другите. Те живеят ден за ден и не мислят за бъдещето. Често са разсеяни. Животът им никога не е скучен, тъй като е изпълнен с движение.
Ела Мистика от 2 до 11 януари, а също така от 5 до 14 юли Според галите, хората родени в първите дни след Нова година, а също и в разгара на лятото, са представени сред дърветата от елата. Елата самотно и гордо стои сред останалите дървета. Човекът Ела е хладен и суров, изпълнен е с достойнство и към всичко се отнася с резерви. Не е лесен при съвместен живот. В любовта е непрестанно недоволен – изисква много, давайки малко. Хората, сравнявани с ела, са много амбициозни и работливи, посветени на семейството си.
Бряст Морал от 12 до 24 януари, а също така от 15 до 25 юли Хората, сравнявани с това дърво, са благородни и отзивчиви, спокойни и въздържани. Имат високи изисквания както към себе си, така и към околните. Отличават се с извънредни умствени способности. Обичат да управляват другите. Впечатляват с уменията си и вкуса си. Подходите им в живота са разумни, а към семейния живот се отнасят сериозно. Имат чувство за хумор, но също така са с твърде променливо настроение.
Кипарис Вярност от 25 януари до3 февруари, а също така от 26 юли до 4 август Силният и добре сложен Кипарис обикновено е деспотичен и избухлив, но малко след това ще го видим жизнерадостен и оптимистично настроен. Той зле понася самотата, иска му се да бъде постоянно заобиколен от близки и приятели. Кипарисът обича семейния живот. Той е добронамерен и верен към приятелите си. Способен е да се приспособи към всякаква обстановка. В любовта е избухлив и страстен – понякога изисква твърде много и затова често преиграва.
Топола Песимизъм от 4 до 8 февруари, а също така от 5до 13 август Натурата на човека Топола е да бъде чувствителен и изтънчен. Тези личности искат да бъдат независими, а от друга страна са готови да се поддадат под властта на любимия човек. Те са смели, горди и амбициозни хора, с успех се преборват в трудните житейски ситуации. Ето защо, Тополата постига успехи, особено в областта на науката и изкуството. В любовта хората, родени под този знак, са зависими и отстъпчиви – те приемат твърде на сериозно това чувство.
Кедър Оптимизъм от 9 до 18 февруари, а също така от 14до 23 август Дървото кедър расте солидно и широко разклонено и затова хората, родени под неговия знак, са сигурни в себе си и решителни. Обичат да изразяват мнението си, да решават вместо другите и да бъдат харесвани. Те са интелигентни, работливи, енергични и здрави. Имат оптимистична нагласа към живота. В работата си проявяват предводителски инстинкти. Самоуверени са и не се отчайват при неуспехи. Любовта не е най-важното чувство за човека Кедър. Най-вероятна причина за това е, че Кедърът е капризен и цял живот се надява да го сполети идеалната любов, което, за жалост, рядко се удава на хората от този знак.
Бор Рафинираност от 19 до 29 февруари, а също така от 24 август до 2 септември Хората, родени под този знак, са надарени с голям чар и са замислени в себе си. Имат способността да пречупват характерите на хората от обкръжението си спрямо собствените си изисквания. Човекът Бор е силен, твърд, умее да се бори с трудностите. Той е добър организатор и получава признание в професията си. Приятелските му отношения са изпълнени с резерви и сдържаност. Лесно се влюбва, но любовта му често е съпроводена с разочарования.
Върба Меланхолия от 1 до 10 март, а също така от 3 до 12 септември Знакът на родените в началото на март и септември е Върба. Тези натури имат постоянна нужда от любов. Капризни са и често променят настроенията си. От една страна са привързани към дома и семейството си, а от друга – мечтаят за откъсване от тази среда и за пътувания. Върбата не е лесен партньор, тъй като не признава компромисите. Тя знае какво иска и, ако не може да го постигне лесно е способна да използва принуда и шантаж. Хората, родени под този знак, често се чувстват недооценени и недоразбрани. Ако са жени те имат натурален чар, а мъжете – голям успех сред другия пол.
Липа Търпеливост от 11 до 20 март, а също така от 13 до 22 септември Хората, родени под този знак, обикновено постигат успехи в живота си. Те са спокойни и отстъпчиви, и се радват на симпатия от страна на обкръжението си. Създават чувство за сигурност. Човекът Липа е търпелив, изслушва изповедите на другите, приема хората такива, каквито са. Слабата му психическа стабилност му пречи да използва способностите си напълно. Често проявява ревност в любовта.
Дъб Конкретност 21 март(само 1 ден в годината) Поради твърдостта и устойчивостта си Дъбът е символ на сила, мъжество, издръжливост и жизненост. Дори жената Дъб обикновено е добре сложена физически. Хората, родени под този знак, по натура са смели, отговорни и героични. Уважават възгледите на другите, не се отдръпват от взети преди това решения. Отличават се със своята конкретност и в работата си са хора на действието. В сянката на грижовността им всеки се чувства сигурно. Дъбът се влюбва от пръв поглед, но е по-добър като приятел, отколкото като интимен партньор. Верността в любовта не е най-силната негова черта.
Маслина Толерантност 23 септември(само 1 ден в годината) Човекът Маслина е ведър и дискретен, с чувство за мярка, толерантен, уважаващ правото на свобода на партьора си. Той, обаче, не е безразличен и силно преживява проблемите на близките си. Има собствена житейска философия. Хората, родени на 23 септември, са интелигентни и склонни към размисъл и самоанализ. В семейството си създават условия за спокойствие и щастие. Обичат да четата художествена литература, стремят се да създават контакти и да общуват с високо интелигентни и известни личности. Маслината обожава слънчевите бани. Тя е податлива към някои болести и много представители от този знак боледуват от ревматизъм.
Леска Необичайност от 22 до 31 март, а също така от 24 септемвридо 3 октомври Леската е с голямо влияние върху околните, независимо от това, че на пръв поглед е невзрачна. Умее да се харесва и всички ѝ се подчиняват. Хората, родени под този знак, са учтиви, дискретни, толерантни и скромни. Не обръщат внимание на тези, които не обичат. Стават, обаче, опасни, когато някой умишлено ги нарани. Животът на Леските е бурен, необикновен и наситен с изненадващи действия. Те умеят да се съобразяват с конюнктурата. Човекът Леска притежава висока интелигентност и по натура е независим. В любовните си отношения най-често е капризен.
Калина Движение от 1 до 10 април, а също така от 3 до 13 октомври Калината е надарена от природата със стройна фигура, а по характер е жизнерадостна. Старае се да привлича погледите и вниманието на другите. Тя обича движението, неспокойния живот и компликации, на които да се противопоставя. Контактите с тези хора са по-скоро трудни, главно поради липсата на простота в отношенията и доверие. В любовта те проявяват избухливост, страст и висока взискателност към партньора. Склонни са да се разведат, но не и да простят. Калината има артистични заложби и в това поприще жъне големи успехи.
Клен Индивидуализъм от 11 до 20 април, а също така от 14 до 23 октомври Кленът е индивидуалност с необичайна интелигентност, отличава се сред тълпата. Обича похвалите и комплиментите. Хората, родени под този знак, са изобретателни и обичат новостите. Животът им е интересен и разнообразен. Човекът Клен е пестелив и може да живее много скромно. Радва се на сравнително добро здраве, като се изключат главоболието и някои неврологични проблеми. Кленът има добра памет и лесно усвоява нови знания. В любовта си е доста капризен, с което я комплицира. Обича да налага волята си.
Орех Страст от 21 до 30 април, а също така от 24 октомвридо 2 ноември Характерът на хората, родени под този знак, може да се определи с поговорката “Костелив като орех” – те изглеждат странни, непонятни и наситени с контрасти. Често биват егоисти, твърде безпощадни и болезнено амбициозни. От друга страна – Орехът проявява благородство. Той цени своята самостоятелност и трудно се поддава да бъде управляван. Има свой стил на живот, но дразни другите с гордостта и педантичността си. Човекът Орех е труден за разбиране, независимо от това, че животът с него е интересен и изпълнен с необичайни изненади. Към спечелилите доверието му е приятелски настроен и всеотдаен. В любовта е мнителен и ревнив. В работата си е амбициозен и работлив, и се радва на заслужен авторитет.
Жасмин Приятелство от 1 до 14 май, а също така от 3 до 11 ноември По рождение Жасминът е песимист, а веселото му настроение е привидно (макар да се опитва да прикрие това). Твърде чувствителен е и лесно раним. Дълбоко в душата си крие преживяните чувства. Внимателен е в постъпките си, тъй като се бои от разочарования. В работата си обикновено е високо ценен от началниците си. Обичан е от околните и умее да смекчава трудните ситуации. Той е нелош дипломат. Характерни черти на хората, родени под този знак, са любезността и подвижността. Те обожават пътуванията и са склонни често да сменят работата си. В семейството си Жасминът е по-добър баща, отколкото съпруг – той по-лесно общува с децата, отколкото с възрастните. Умее да се грижи за дома си и за децата си, но не дарява партньора си с достатъчно чувства.
Кестен Справедливост от 15 до 24 май, а също така от 12 до 21 ноември Кестенът е интелигентна личност, добър наблюдател с умение за правилни изводи. Има вродено чувство за справедливост, последователен е и постоянен, но не е достатъчно упорит. Хората, родени под този знак, умеят да разрешават трудните ситуации и да довеждат до край започнатите начинания. Те са благородни и предвидливи. Като цяло животът им е доста успешен, макар, че съдбите им по-често зависят от ситуацията и от други хора, отколкото от тях самите. В семейния си живот човекът Кестен е много отдаден, разсъдлив и необичайно находчив. Той само привидно изглежда строг и рязък. В любовта е взискателен – ако обича, то само веднъж.
Ясен Амбиция от 25 майдо 3 юни, а също така от 22 ноември до1 декември Човекът Ясен е силен и красив, покровителствен и обичан. Той е твърде претенциозен, способен е и на егоизъм. Обича да приспособява обкръжението си към своите желсния – не е лесно да си в “сянката” му. Хората от този знак не обичат ограниченията и биха желали да правят каквото им се иска. Те са много амбициозни, а по характер са живи и услужливи. Ясенът преследва необичайното и, поради това, той има интересен, макар и нелесен, живот. Натурата му е странна – Ясенът живее с фантазиите си, но можем спокойно да му се доверим. В любовта е верен и разсъдлив. Трябва да се чувстваме облагодетелствани от съдбата, ако Ясенът ни е избрал за партньор. Под неговите грижи няма да ни бъде зле дори и в тежки дни.
Габър Естетика от 4 до 13 юни, а също така от 2 до 11 декември Той е големият естет в ежедневието, а също и мечтател – мечтае за слава и за “голямата” любов, но рядко му се случва да я постигне. Надарен е от природата с артистични заложби, но обикновено не използва тези си дарби като професия. Нерешителен е – често и дълго се замисля над всичко. Хората, родени под този знак, не са особено доверчиви. Те могат да бъдат характеризирани като изпълнителни, чувствителни и склонни към самоанализ. Към интимните чувства подхождат сериозно и се стремят към изключителната любов.
Смокиня Сантименталност от 14 до 23 юни, а също така от 12 до 22 декември Човекът Смокиня не се чувства добре при какви да е условия или в непознато обкръжение. Той не понася конфронтациите и грубостта – те го огорчават и правят тъжен. Има постоянна нужда от любов и чувство за сигурност. Хората от този знак искат винаги да бъдат оценявани по достойнство и обкръжени с внимание, По характер са открити и искрени, а когато са дарявани с любов те са силни личности. Обичат живота като цяло, а семейният – най-вече. В работата си Смокините са схватливи, но непостоянни.
Бреза Спокойствие 24 юни и23 декември(само 2 дни в годината) Това красиво, деликатно и елегантно дърво е патрон на хора с мил, симпатичен и спокоен характер, желани за приятели и несъздаващи неприятности. Човекът Бреза е дискретен и тактичен, не понася вулгаризма, постоянен е в чувствата си. Той е верен партньор в интимния си живот и създава в семейството си атмосфера на радост и щастие. Поради своята вродена интелигентност и работоспособност, Брезата се реализира много добре в професията си – ако, обаче, са налице и външни услов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top