Телец (21.04 – 20.05)

януари 22 |

КАЧЕСТВА – неподвижен
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА – Земя
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА – Венера
ДЕВИЗ – „Аз притежавам“
КЛЮЧОВА ДУМА – притежания
ЦВЯТ НА ЗНАКА – син, зелен, жълт, розов
ДЕН НА ЗНАКА – петък
МИНЕРАЛИ – смарагд, тюркоаз и ахат
МЕТАЛ НА ЗНАКА – мед
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА – 6
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ – 6, 13, 20, 27, 34 и т.н. през 7 години
БРАК – по-принцип се допълват със Скорпиона. Пълна хармония с Дева и Козирог. Отлично разбирателство с Рак и Риби.
ОБИЧАТ – собствеността, парите, доброто ядене, пиене, комфорта, безгрижния живот, чувството, че притежават повече от съседа, елегантността, хубавите мебели, килимите, хармоничната обстановка
МРАЗЯТ – неудачниците, недъгавите, колебанието, бързите промени
СИЛАТА им е в постоянството и търпението, а също и във физиката
СЪВЕТ – отдавайте по-голямо значение на чуждите съвети и не се инатете, когато виждате, че пречките растат пред вас
СЪДБА – живот, пълен с промени и професионален възход

Телецът е носител на пълнокръвие, упоритост, твърдоглавие.  Противоположен на Овена,  дава предимство на всичко материално, практично.  Търпеливи, издръжливи и самоуверени, хората от тази зодия търпеливо чакат да оберат плодовете на своята работа.  Упорито се стремят към постигане на целта,  която са си поставили и знаят как да запазят и увеличат постигнатото.  Те са упорити и спрямо съдбата,  трудно се подчиняват и не позволяват на другите да се месят в техните намерения.  В този зодиакален знак се раждат най-волевите хора. Обичат собствеността и материалното обезпечаване.  Добросъвестни и практични, светските радости и удоволствия не са им чужди.   Умеят да се владеят, но ако прелее чашата на търпението, изпадат в ярост въпреки вроденото им добродушие.   Не се поддават лесно на нововъведения. Фанатични защитници на това, в което вярват.   Човек може да им се довери.  Отношението си към хората определят по симпатии, понеже малко познават и разбират тяхната психология.  Много предпазливи са в избора на приятели, но въпреки това често този избор не е сполучлив.  С любов и приятелство човек лесно може да ги спечели.  Ученолюбиви и любознателни.
Отрицателни качества: навъсеност,  потайност,  саможивост.  Този знак дарява на децата си здраве и жизненост. Животът сред природата ги привлича,  особено през пролетта.  Те са повече изпълнители, отколкото оригинални творци.  Способността им да помнят факти и събития е много голяма.  Една специфична дарба да имат доверие в себе си им придава чуден кураж. Тези хора рядко биват много приказливи.  Всякога са готови да споделят парите си с тези, които имат по-малко и са по-нещастни от тях.
Хората,  родени под Телец са практични,  изпълнителни,  благородни,  достойни за почит и уважение.  Имат артистични и музикални дарби.  Много от тях са певци.
Техни недостатъци са ревност,  завист,  мързел,  инат.
НАКРАТКО:  Телецът е спокоен,  търпелив и резервиран.  Понякога бавно се приспособява.  Но след като си начертае един обект, преследва целта си докрай.  За да даде максимум от себе си, той има нужда да бъде окуражен,  стимулиран и материално заинтересован.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top