Още информация за зодия Паяк

март 12 | , , , , ,

Астрологията е започнала своето развитие преди около 5000 години във Вавилония. Там астролозите са боравели с 13 зодиакални знака. Тринадесетият знак – Паяк, са познавали още и в Крит, Древна Гърция, в предримска Италия. Той е бил известен и на древногалските жреци и келти в Северна Европа, чиято империя се е разпростирала от Турция до Ейре. За него знаели и в Северна Америка – древните строители на насипи са рисували паяци по камъните и скалите, означавайки ги с техния символ – келтския кръст, който също бил символ на Земята.

Зодиакът, състоящ се от 13 знака, бил премахнат в Римската империя, където са го тълкували като опасна част от познанието. Родените под знака на Паяка смятали за магьосници или вълшебници, надарени със странна и необикновена сила. Мярката, която взели римските управници, имала абсолютен успех, защото днес съществуването на тринадесетата зодия – Паяк, е напълно забравено.

Зодиакалният знак Паяк представлява по същество психическа зодия, чието владение е от 16 май до 12 юни. Регионалната планета е Луната, която оказва оказва голямо влияние върху родените под този знак с цялата нейна променливост и непостоянство. Съзвездието на Паяка се нарича Официус. И макар да се намира върху еклиптиката, не се счита за зодиакално съзвездие. Това съзвездие е по-различно от всички други, защото бележи центъра на нашата Галактика.

Римският император Юлий Цезар направил реформа на календара и си присвоил името на един месец, а тринайсетия месец и тринадесетата зодия изхвърлил от календара, защото бил суеверен и си мислел, че така ще измами съдбата. След него име на месец си присвоил и Октавиан Август, месеците си останали 12 и вече никой не ги свързвал с циклите на луната, а зодиакът бил осакатен.

От зодия Паяк е холандският психодетектив Петер Хуркос – ненадминат майстор на психометрията, който можел да даде подробно описание на всеки човек само след едно докосване на някаква негова вещ. Чрез своите необикновени дарби Петер Хуркос многократно е помагал на полицейските служби по света. Той е описал и разкрил прословутия Бостънски удушвач и убиеца на Шарон Тейт – зверски убитата съпруга на режисьора Роман Полански, помагал е и на най-обикновени хора, изпаднали в беда. Хуркос се бил посветил на занятието си като художник, докато на 30 години не преживял инцидент, който изцяло променил неговия живот. Падайки от скалисто място, той получил мозъчно сътресение. Когато се възстановил в болницата, открил, че се е сдобил със странната дарба, за която не могъл да си обясни откъде е дошла. Интересно е да се знае, че Слънцето се е установило в Паяк точно тогава, когато се е раждал Хуркос. В момента, в който той пострадал при инцидента и променил живота се, Слънцето отново е било навлязло в знака на Паяка.

И до днес в интервала между 16 май и 12 юни се раждат хора, които нормалният човешки разум не може да проумее докрай. Те все още минават за вълшебници, магове и гениални творци. В най-лошия случай са феноменални престъпници или изчадия на Сатаната. По правило хората, родени под този знак, винаги имат странна, необикновена съдба, белязана понякога от резки, направо невероятни обрати.

Световно известни паяци са Оноре дьо Балзак, Артър Конан Дойл, Пол Гоген, Рихард Вагнер, Мерилин Монро, Боб Дилън, Джо Кокър, Джон Кенеди, Далай Лама, папа Йоан Павел II, Йосип Броз Тито, Васил Николаев – Орфи, Симеон Сакскобургготски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top