Отношението ви към религията според зодията

май 8 | ,

Религиозен зодиак

Съгласно астрологическата традиция религията и църквата се отнасят към епархията на Юпитер, който управлява Стрелеца. По–нататък по степен на «близост» до небесните светила следват Рибите, най-мистичният знак на зодиака. Рибите са управлявани от Нептун. Като оценим степента на влияние на тези две планети – Юпитер и Нептун в хороскопа можем да отговорим на въпроса: защо един човек вярва в Бога или във Висшия Разум, а друг – не. За по-голяма простота ще се спрем изключително на знаците на зодиака. Нали хората търсят своя път (често игнорирайки семейните и националните традиции) в съответствие със своя зодиакален характер. Ако избраната от човека религия носи мир в душата му, влива му жизнени сили, то значи изборът е направен правилно. Останалото е несъществено…

ОВЕН: атеист-разколник
Хората, родени под знака на Овена, изповядват култ към собствените си сили и не се нуждаят от странична помощ. Общо взето Овен се управлява от атеизма. Но ако става въпрос за вяра, най-близка до Овена е езическата, особено нейният скандинавски вариант. Първо, суровите викинги много напомнят на воинствения Марс – управителя на Овена. И второ, пантеонът на богове Один. Самото име на Один е съзвучно с природата на Овена – единакът и пионерът. Животът на боговете на скандинавците малко се отличава от живота на хората, което също импонира на поборника за равенство – Овенът. Освен това в скандинавската митология воинтът, който е паднал в бой с меч в ръка оива директно в рая. Това също не е лошо…
В христианството с духа на Овена са белязани и кръстоносците или, ако трябва да сме по-точни, техният порив да отвоюват Божи Гроб походи през девет земи в десета. Агресивно-огнената същност на Овена се проявява и в крайни форми на разколничество, почти до самоизгаряне.
Родените под този знак голямо значение има личността на свещеника. Ако Овенът забележи, че духовният пастир води недостоен живот, той отвръща лице от официалната църква и предпочита да общува с Бога без посредници. Другото, сред овните почти няма хора, на които да им е направена магия или уроки. Да се въздейства над хората, родени под този знак, е практически невъзможно.

ТЕЛЕЦ: религията е добра, стига да е приятна
Религиозният апогей – култът Златния Телец в Древния Египет, където до този момент са се съхранили гробниците на свещените бикове. В представите на египтяните бикът Апис олицетворявал земното превъплъщение на бога Пта, покровителят на изкуствата и занаятите. Тези сфери на влияние на Телеца, и земеделието, свързва Телеца много почитания от египтяните бог Озирис, който в земната си ипостас е учил хората на занаяти, земеделие и науки.
Телецът има свое ъгълче и в индуизма, където един от главните богове – Вишну – олицетворява вечно живата природа и със своето миролюбие и топлота е сходен с управителката на Телеца – Венера.
И така, в какво е смисълът на вярата за Телеца? Индуисткият Вишну заедно със своите египетски «колеги» дава отговор на този въпрос: в земните плодове, които религията носи на душата и тялото.
А що се отнася до магиите, то и той, както Овена, е достатъчно мощен енергетичен знак и за да направят магия на хората, родени под този знак, черните магьосници ще трябва да са много търпеливи и старателни. Да се омагьоса Телеца е възможно за много кратко време защото той истински ненавижда някой да го заставя да прави нещо.

БЛИЗНАЦИ: от позициите на разума – своят или чуждият
Религия на близна може да бъд наречено и древногръцкото питагорейство, тясно с математиката. Та нали Меркурий – владиката на Близнаците – винаги разумно проверява, пресмята, раздробява на малки части. Питагорейците са смятали числата за същността на нещата и за елементи, от които е съставен светът. Вселената за тях е хармонична закономерност на битието. Тази система била широко разпространена в древността, но тежкият покров на тайната й е пречел да остави ярка следа в историята. Любопитното е, че рационализмът не пречел на питагорийците да признават чудесата – явно пак се проявява дуализмът на Близнаците.
Като цяло този знак е далече от религията, а сред причината за това е доминатата на разума и критичността. Наистина, Близнаците все могат да се доближат до църквата: или под влиянието на силен проповедник, от позицията на целесъобразността.
Двойствеността на Близнаците ги спасява от магьоснически въздействия. .

РАК: тайното наследство от предците
Към знака на Рака се отнасят най-древните форми на религия – култът на предците, пред тотеми и явленията на природата. Този „естествен“ фетишизъм по старому живее в човека на подсъзнателно ниво, управляван от Луната – стопанката на Рака. Устойчивостта на първичните вярвания явно се обяснява с това, че те отразяват реалните връзки между предметите и явленията. И съответно различните поверия и суеверия също се отнасят към епархията на Рака. А Луната, която символизира душата му, се занимава и с нейното преселение, тоест реинкарнация.
Дълбочината и съзерцателността на Рака, неговият стремеж да се слее с природата, да намери своя религиозна ниша и духовни братя, се забелязват в много от източните вярвания – например, в дзен-будизма, суфизма, в индуизма и будизма като цяло. Лунната аморфност и прозрачност отразява същността на тези религии, макар и по форма те да са роднини Лъва.
Доколкото в Рака екзалтира Юпитер, този знак е един от най-религиозните. Но вярата на Рака не е показна, тя се съхранява в тайниците на душата му като скъпоценно наследство от предците.
е защитен от магии от своята покровителка – Луната. Понеже повечето магически ритуали се правят с помощта на Луната, те влияят на на Рака по-скоро положително. Ракът се подвежда от своята собствена мнителност, която привежда в действие и някои от магьосническите заклинания.

ЛЪВ: повечко декорация, красиви и различни
Лъвът е светски, слънчев знак. Неговата стихия са празниците, приказките. За това на хората, родени под знака на Лъва, най-много им подхожда митологията. Такава, като например античният пантеон, който органично се вписва в светската култура.. Земният бохемски дух на гръцките и римски богове е близък до Лъва, който е склонен да представя себе си за богочовек. Неговият небесен аналог е богът на Слънцето Хелиос, който препуска по небето в златна колесница. Земният събрат на Лъва е Херакъл с лъвска кожа на раменете, станал равен на боговете заради своя подвиг.
Индуизмът и будизмът също не с безразлични на сърцето на Лъва – също поради разнообразието на пантеона и свободата да се покланяш пред всяко едно божество. Лъвовете искат да имат богат избор и не търпят ограниченията. Златни Буди, богато украсени храмове- дворци, театрализирани процесии – типично лъвска атрибутика.
Лъвовете могат да бъдат предмет на уроки, затова е необходимо винаги да си носят защитен амулет. Що се отнася до омагьосването, Лъвовете сами си избират кой да ги омагьоса и кой – не.

ДЕВА: за да отнесе душата
Земната стихия на Девите им създава склонност към практицизъм, а управителят на Девите – Меркурий критикува и сее раздори. Налице е каркас за протестнатски течения – лютеранство, англиканство, методизъм. Меркурий отговаря за търговията. Оттук и разпространението на протестантството сред търговци и буржоа, чийто бизнес бил спиран от многобройните католически празненства и затова протестантите ги свели до минимум. А това как топли душата на Девата, която толкова обича да работи.
Протестантите сметнали за безсмислено почитането на икони на светци, низвергнали авторитета на Римския Папа – та нали Девите не обичат подчинението. Под девиза на Девите «по-просто и поскромно» преминава и отказа от илишество и евтините украшения към обрядите.
Въобще отношението на Девите към Бог много зависи от средата, в която са възпитани. Доколкото Юпитер и Нептун са чужди на този знак, у Девите много рядко се среща истинска и дълбока вяра. Те съблюдават ритуалите само за успокоение на нервите или проформа.
Девите са най-възприемчивият зодиакален знак за магии, уроки и любовни заклинания. Понеже не вярват, че могат да ги урочасат, те не вземат ерки за самозащита и стават уязвими.

ВЕЗНИ: идеалисти-космополити
Везните се интересуват най-вече от формално-естетическата страна на религията и изб на вяра при тях е под влияние на партньора или общественото мнение. Затова могат да си намерят уютно ъгълче във всяка една религия.
Но все пак най-близко до Везните са ученията, израснали на китайска почва – конфуцианството и даоизма. Неслучайно Везните са считани за зодиакалният занк-символ на Китай. Конфуцианството, подобно на всички, родени под знака на Везните, дава опора за построяване на идеална структури обществените и семейните отношения. Съгласно учението на Конфуций, това трябва да стане без прилагане на груба сила, въз основа на хуманността и естествените закони…Всеки на своето място, всеки да се самоусъвършенства.
Царството на строгата хармония – това е идеалът на Везните за световен порядък. Той е отразен в даоизма, където животът на хората се ръководи от закон пътят на дао и където между смъртни и безсмъртни е много тънка.
Везните са много податливи на магьоснически въздействия и затова не трябва да се разделят със защитните си амулети. Скорпиона

СКОРПИОН: радост чрез страдания
Скорпион е привлечен от католическата вяра, която поставя акцент върху страданията на човека. Цветовата палитра на живота на скорпиона е озарена от съдбоносните страдания на мъчениците на вярата, а девизът на Скорпиона е «Радост чрез мъчения». А на противоположния полюс, като отражение низшето начало на Скорпиона са жестоките мъчения и огньовете на инквизицията, развратът на монарсите, мръсните интриги, продажбата на индулгенции. Грех се изкупуват за сметка на заслугите на светиите, запас от които се съхранява в «небесна банка». Католическата църква недаром съсредоточила в своите ръце огромни богатства и застанала над кралете – както е известно, Скорпионът завежда финансите и банките.
При цялата тази агресивност и жестокост можем да намерим и родствена връзка с исляма може би защото Плутон – владиката на Скорпиона се счита за непримирим към неверниците в арабския свят.
Плутонически характер има един от главните богове на индийския пантеон – Шива, олицетворяващ страшните разрушителни сили на природата и нейната способност непрекъснато да се възражда. Можем да споменем, че символът на Шива – лингам (фалос) – сексуалността на родените под знака на Скорпиона.
Скорпионите са силно податливи на магии и особено на уроки, колкото и да е парадоксално това, защото и те притежават способността «случайно» да урочасат обидилия ги.

СТРЕЛЕЦ: факел на вярата
Като знак, символизиращ вярата и идеологията, Стрелецът събира в себе си всички религиозни течения. Но като най-специфичен за стрелците можем да посочим култа Митра – богът на света, чистота, правдата в Древна Персия и Индия, които по-късно широко се разпространява и в Римската империя. От Митра е преминало в христианството причастието с хляб и вино, неделните празници, учението за идването на Спасителя, последния Съд и др. Огнен характер на Стрелец можем да видим и в родствения на Митра зороастризъм, създаден от пророка Зоратустра. За това учение е характерна борбата между две начала – доброто и злото, преклонение към огъня, осъжданетио на кървавите жертвоприношения. Главният зороастрийский бог Ахумазда, с чието почитане е свързан култът към огъня, води непримирима борба с носителя на злото – Ангра-Маню. В това вечно сражение се отразява и войнствният идеализъм на Стрелеца, неговият стремеж да построи съвършен свят, който да бъде озрен от факела на вярата в тържеството на справедливостта.
Стрелците са податливи на магьоснически влияния, от които на първо място страда здравето им.

КОЗИРОГ: послушен и безпощаден
Воденият от Сатурн Козерог управлява съдбата и символизира планините Неслучайно близкият до Козирога ламаизм е пуснал корени по върховете на Тибет. Това клонче на будизма е изцяло построени на конкретни практики и обреди, които водят до достигане на нирвана. Всичзи система са монаси, които представляват привилегировано съсловие, което управлява йерархиите и отшелниците – също в духа на Сатурн. Съгласно ламаизма, във висшите лами са се въплътили божества, като всеки вярващ трябва да има наставник-лама и да следва безпрекословно неговите съвети. Това много подхожда на Козирога: той е материалист и има нужда от богове на земята.
Сатурнианска суровост отличава и калвинизма, в основата на който лежи учението за збсолютното предопределение на хората – едни за спасение, други – към гибел. Наистинам на човека това е неведомо. Той трябва да докаже, че е избраник Божий, като успява с работата и кариерата – което е доста близко до Козирога. Светският аскетизъм, строгото изпълнение на догмите, безпощадността към еретиците – ето истинските сатуриански заповеди на калвинизма.
Само че това не спасява Козирога от магьоснически въздействия. Хората, родени под този знак са подвластни на всякакви магии.

ВОДОЛЕЙ: вярвам когато ми е удобно
Водолейската идея за универсалност носи в себе си христианството въобще и православието в частност. Нито една религия, в това число и христианството, не е имала претенциите за всеобща вяра и не е имала толкова широк ареал на разпространение. Принципно ново било това, че христианството се обръщало не към хората от определено племе и не към избрания народ, а към всички угнетени от Римската империя. Христианството е по-водолейски открито, то е взаимствало много от по-ранни учения. Тази религия поставя силен акцент на человешкото съзнание, почти без да се отпуска до конкретно-практически методики. Та нали владиката на Водолея – Уран, символизиращ висшият разум, е абсолютно нематериалистичен. Христианството приема главната водолейска ценност – свободата, провъзгласявайки, че човекът има свободата да се стреми към Бога или да страни от него. Неслучайно българското православно съзнание е доста парадоксално: религията лети във облачните висини, докато грешното паство не я призове на помощ. А после – отново отлита в небесата, в царството на Уран.
Водолей е доста податлив на магьоснически влияния.

РИБИ: религия плюс оккултизъм
Този нептунски знак е пропит с илюзии и окултизъм. Доколкото всяка религия е обградена от мистичен ореол, Рибите, като Стрелеца, се считат за носители на вярата като цяло. И все пак най-близката им религия е – юдаизмът. Юдаизмът израства от древноеврейските вярвания: в продължение на векове жреци и управници са възвеличавали бог Ягве (Йехова), като му подчинявали останалите богове. Така многобожието постепенно прерастнало в монотеизъм – Рибите предпочитат еволюцията. На гребена на вълната останал единен бог. Но многогранността на Рибите породила с времето кабалистиката, която разтворила в юдаизма частици от исляма, халдейската теология и гръцката философия. Кабалистите са разработали особена символика на тълкуване на свещените текстове, къдетоо на всяка дума и число се придава мистично значение. Всичко това, наред с открито признатите магьосничество и магии показва нептуновият отенък на кабалистиката и размитата граница между религия и окултизъм.
Рибите, като правило, знаят най-добре от всички как да защитят себе си от магии и заклинания, още повече, че самите тях.

Източник: http://occultportal.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top