Лунните фази

октомври 9 | , , , ,

fazi_na_lunataЛуната, нашият космически спътник, се върти около Земята и двете заедно се движат около Слънцето. В последните години се налага мнението,че Луната не е просто спътник на Земята, а равностоен участник в системата Земя-Луна. Това небесно тяло въздейства с огромна сила върху повърхността на Земята. Взаимодействието между двете планетни гравитационни полета се отразява както на приливите и отливите на големите земни водни площи, така и  върху човека, тъй като над 70 % от нашето тяло заемат течностите.

Между скоростите на въртене на двете космични тела съществува синхрон, поради което Луната е обърната към Земята винаги с една и съща част на своята повърхност. В зависимост от позицията на Луната спрямо оста Земя-Слънце, тази видима за нас повърхност е осветена по различен начин. Затова нашето нощно светило изглежда винаги различно – от тъмен кръг през различен по дебелина сребрист сърп до пълен осветен кръг.
Лунният път около Земята се дели на 4 фази, всяка от които от по 7 дни. Всяка фаза има специфично влияние върху човека.
Всяка от четирите фази започва с астрологично събитие- аспект между Луната и Слънцето.
Във всеки календарен месец с Новолунието започва новият Лунен месец и неговата I-ва фаза.

Първа фаза (четвърт)

Денят, в който е новолунието, за кратко време Луната е в съвпад със Слънцето. През известен период от време при Новолуние наблюдаваме и Слънчево затъмнение.
В деня на Новолуние жизненият тонус е нисък, а имунната система – слаба. Денят е неблагоприятен за тежка физическа работа и за такава, при която се изисква много добра концентрация и голямо натоварване на централната нервна система. Верятността за допускане на грешки и за взимане на неправилни решения е голяма. Не се препоръчват планови операции. Денят не е добър за сключване на брак.

През следващите дни Младата Луна “се пълни”. Дните са благоприятни за планиране и проучване, за нови начинания, за търсене на работа, за начало на ползотворни контакти, за сключване на сделки.

Втора фаза (четвърт)

Фазата започва с квадрат между Слънцето и Луната. През седемте дни на тази фаза продължава благотворното влияние на Луната върху инициативността и съзидателността у човека. Успешни са всякакви оздравителни процедури. Подходящо време за полагане основите на нещо ново, за създаване на фирми, сдружения, стартиране на нови проекти.

На растяща Луна, т.е. през I-ва и II-ра четвърт, се поставя началото на важни дейности, които изискват и по-широка обществена поддръжка.

Двете фази са благоприятни за сключване на брак, с изключение на деня на Новолунието.

Трета фаза (четвърт)

Фазата започва с Пълнолуние. В този ден Слънцето и Луната са в опозиция. При Пълнолуние физическата активност на човека се намира в най-високата си точка. Тялото изживява стрес от противопоставянето на двете светила и реагира по свой специфичен начин.
Денят не е благоприятен за насрочване на планирани операции, тъй като вероятността от кръвоизливи е голяма. Течностите се усвояват пълноценно – лекарствените препарати, но също така и алкохолът.
Пълнолунието влияе по особен начин на Лунните хора, тези които имат подчертано влияние на Луната в наталните астрологична и номерологична карта.

Част от хората се чувстват пренапрегнати и разконцентрирани. Повишава се апетита, също така влечението към алкохол и стимуланти. При тези, които са с психични заболявания, се наблюдават кризи. По-чести са пътнотранспортните произшествия, пиянските сбивания, домашното насилие.

Не се препоръчва сключването на брак на Пълнолуние.
През определен интервал от време в този ден наблюдаваме Лунно затъмнение.
През следващите дни от фазата осветената част на Луната постепенно намалява.
Сега е благоприятно време за получаване на резултат от усилия, които са вложени в първа четвърт.
Ако сте търсили работа в дните непосредствено след Новолуние, около Пълнолунието ще получите известие, резултат или покана за интервю.

Четвърта фаза (четвърт)

Последната четвърт от Лунния цикъл започва с квадрат между светилата. Осветената част на лунната повърхност постепенно се стопява, затова често тя се нарича фаза на “разпад на Луната”. По същият начин постепенно се понижава жизненият тонус и способността на човек да се справя с болестите. Време за напускане на работа и събиране на дългове.
Последният ден на четвърта фаза е денят преди Новолуние и той е неподходящ за сключване на брак.

По време на трета и четвърта четвърт, периодът на намаляваща (разпадаща се) Луна, е благоприятно за работа върху всички онези проекти, които са във фаза на обединяване, обособяване и завършване.

Автор: Муси Дачева
Източник: www.temura.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top