Коя е 13-та зодия – Паяк или Змиеносец?

юни 5 | , ,

Според някои тринадесетатат зодия не се нарича Паяк / 16 май-12 юни/, а Змиеносец/27.11-17.12/. Докато съзвездие Змиеносец съществува реално на небето , а зодиакално съвпада със знаците Скорпион и Стрелец , то съзвездие Паяк няма . Някои теории обединяват двете забранени и забравени зодии, и според тях зодиака се състои от 14 зодии, главно защото светът винаги е бил дуален.. Според други теории знакът на Змиеносеца , който е между съзвездията Скорпион и Стрелец е всъщност знакът на Паяка . .Паякът не може без Змиеносеца защото зодиите трябва да са четен брой, понеже на това се основава дуализма. Все пак това е един от основните принципи в астрологията и разни подобни философии.
И да разбира се – Паяците са гадни манипулатори и използвачи, а Змиеносците личители и шамани въобще може и бяз тях като цяло – същите характериситики се споделят и от Близнаци и Стрелци.

ПАЯК- /16.05-12.06/

Тринадесетият зодиакален знак- ПАЯК, които по същество е психическа зодия.Обхваща дните от /16 май до 12 юни./. Асцендентът преминава през, кординатите на ПАЯКА, в границите на следните градуси 25 градуса 23минути и 5 секунди от Телеца и 23 градуса 4 мин.37 секунди от Близнаци. Зодиакът, същояш се от 13 знака, бил премахнат, в Римската империя, защото го смятали за опасен.Родените под този знак били считани, че били надарени, с необикновена сила и ги смятали за опасни.Взетата мярка на римляните имала абсолютен успех, днес тринадесетата зодия- ПАЯК е напълно забравена.

Хората от тази зодия паяк са малко странни, с необикновени съдби. Такива са римският император Юлиан, дръзнал да се опълчи срещу официалната църква, бил поет и драматург, убит заради убежденията си, смятал, че може да се бори с перото си, не с меч. Също така – Джон Кенеди, Мерилин Монро, Анджелина Джоли.

В древни, незапомнени времена астролозите действително са боравели с 13 зодии. Те наричали тринадесетата зодия “Паяк”. Символът на тази зодия бил мистичният Келтски кръст, смятан за символ на Земята.
В съвременната астрологична литература не можете да намерите и едно единствено изречение за тази тайнствена тринадесета зодия. Тук- таме се срещат само намеци за някаква “забранена зодия”. Само в някои апокрифи може да се намери цялата истина по въпроса.
Както вече отбелязах, мнозина астролози, подвизавали се преди нашата ера, разделяли Зодиака на 13 части, като на зодията Паяк отреждали периода между 16 май и 12 юни. Смятали, че регент н тази зодия е Луната с цялата нейна променливост и непостоянство.
От редица прашни документи става ясно, че зодията Паяк е била известна и в древна Гърция. С нея са боравели обаче и жреците на друидите. По всичко личи, че зодията е била заличена или забранена в Римската империя. Считали, не без основание, че този знак е опасен и зловещ. Защото родените под знака на Паяка винаги поднасяли на околните непредсказуеми изненади.
В наши дни зодията Паяк представлява една мистериозна и мрачна загадка- твърде нерационална и неправдоподобна, защото и до днес в интервала между 16 май и 12 юли се раждат хора, които нормалният човешки разум не може да проумее докрай. Този тип хора все още минават за вълшебници, магове и гениални творци. В най- лошия случай те са феноменални престъпници и изчадия на Сатаната.
Така или иначе хората, родени под този знак, винаги имат странна, необикновена съдба, белязана понякога от резки, направо невероятни обрати. За да не бъда голословен ще разкажа за няколко “паяци”, които с действията си са смайвали целия свят.
Един от тях е провалилият се с гръм и трясък мошеник Ури Гелер. Преди да бъде изобличен, той бил изследван много обстойно в лабораториите на Стандфордския университет. Парапсихолозите, медиците и физиците, занимавали се с него, не могли да дадат разумно обяснение на “феномена Гелер”. От проведените с него експерименти не могли да направят рационални изводи и заключения. Трябвало да се появи илюзионистът Ранди, който най- подробно и вещо разкрил шмекериите и измамите на Гелер.
Далеч по- интересно явление е психодедективът Петер Хуркос. Той бил ненадминат майстор на психометрията и можел да даде подробно описание на всеки един човек само след едно докосване на някаква негова вещ.
Чрез своите необикновени дарби Петер Хуркос многократно е помагал на полицейските служби по света. Хуркос е описал и разкрил не само прословутия Бостънски удушвач, но и убиеца на Шарон Тейт- зверски убитата съпруга на режисьора Роман Полански.
Той е помагал и на най- обикновени хора, изпаднали в беда.Така например една женица, чийто мъж бил изчезнал безследно, помолила Хуркос за помощ. Той се докоснал до едно палто на съпруга и веднага получил ясно, отчетливо видение. Разбрал веднага, че търсеният мъж се е самоубил и веднага посочил мястото, на което се разиграла трагедията. Полицията била включена веднага в издирването и тя действително открила трупа на посоченото от Хуркос място!
Петер Хуркос е почетен шериф на САЩ, той има удостоверение и от френската полиция, която по този начин му се отплатила за оказаните и услуги.
Хуркос има и далеч по- големи отличия- кралица Юлияна и папа Пий XII също така са се обръщали за помощ към него и са му засвидетелствали своето уважение и благодарност чрез издадените от тях референции.
Има и още нещо крайно комично около фигурата на Хуркос. Нито един собственик на казино, игрален дом или бинго зала в САЩ не го допуска до игралните си маси…
Не по- малко интересни и загадъчни са биографиите на други световно известни “паяци”- певецът Джо Кокър и китаристът на групата “The Who” Пит Таунсенд…
Джо Кокър се прочу с няколко успешни кавър- версии. Позамогнал се от тях, той взел че изхарчил всичките си пари за индустриални количества алкохол и хероин. Заболял много тежко и се лекувал дълго време от тази политоксикомания. Всички го били отписали, но за всеобщо учудване певецът не само че се излекувал от гибелните си страсти, ами започнал да пее много по- добре от преди. Почти всяка негова песен и до ден днешен мигновено се превръща в хит и се продава в милиони екземпляри по целия свят.
Още по- смайваща е историята на Пит Таунсенд. Той така се пропил, че дори по време на концерти започнал да пада от сцената… При такъв един инцидент тежко наранил главата си. Тогава Пит решил да се лекува…
Обърнал се за помощ към прочутата лекарка Мат Патерсън, излекувала от различни зависимости десетки звезди на шоу бизнеса.
Таунсенд напуснал клиниката и напълно излекуван. Отново станало чудо- посредственият китарист най- неочаквано започнал да композира и създал… първата рок опера, станала известна под името “Томи”. Последвало още едно подобно произведение- рок операта “Квадрофения”!
Друг чудак, роден под знака на Паяка, е англичанинът Робърт Лефтуик. Той минава за най- големия крадец на всички времена. Отличавал се от другите още в училище, защото с лекота запомнял от пръв прочит огромни текстови пасажи. Още тогава забелязал с изумление, че учителите изпитвали само онези деца, към които той тайничко ги насочвал със силата на мисълта си.
Когато пораснал, Лефтуик започнал да използва тази своя дарба за престъпни деяния. Влизал в скъпи бижутерски магазини, избирал си скъпи пръстени и златни часовници, след което преспокойно напускал магазините без да плати. Най- удивителното в случая е това, че продавачите дори не реагирали- те били като сковани от някаква своеобразна форма на телепатична хипноза. В някои случаи Лефтуик водел и свои познати за свидетели. По- късно те потвърждавали пред медиите, че са видели с очите си това истинско чудо.
Нека сега да “прескочим” до Русия. Там и до днес се разправят легенди за “паяка” Волф Месинг. Той стигнал дори дотам, че се обзаложил със самия… Сталин! Басирали се, че каквато и охрана да постави диктаторът около себе си, Месинг ще намери начин да я преодолее.
В уречения ден и час стотици служители на НКВД завардили Кремъл така, че и пиле да не може да прехвръкне.
Какво било удивлението на Сталин, когато не след дълго вратата на кабинета му се отворила и на прага застанал ухиленият до уши Месинг! Последвали правителствени награди, огромни привилегии и нескончаеми турнета из бившия Съветски Съюз..
До ден днешен се смята, че човек много трудно може да се изплъзне от влиянието на “паяците”. Мнозина от тях са оказали влияние върху цялостния исторически процес. Такива “паяци”, не ще и дума, са Джон Кенеди, Далай Лама, папа Йоан Павел II и Симеон Сакскобургготски.
Други интересни и загадъчни хора, родени под този знак, са ясновидецът на Хитлер Ерик Ян Ханусен, Йосип Броз Тито и Рихард Вагнер.
Редно е накрая да спомена и няколко български “паяка”. Човекът, който пръв започна да издава езотерични вестници у нас, е писателят Румен Балабанов. Той също така е роден под знака на Паяка. Великият български илюзионист Васил Николаев- Орфи е роден под същия знак. Неговата причудлива съдба продължи и след смъртта му. Доколкото ми е известно, той е единственият човек, погребан едновременно в два гроба…

ЗМИЕНОСЕЦ /27 ноември и 17 декември/

13 зодия според астрономията е Змиеносец
Съзвездието Змиеносец е на запад от най-красивата част на Млечния път в съзвездието Стрелец.Заобиколено е от съзвездията Змия,Скорпион и Херкулес.Най-добре се вижда през нощите на юли и август.С просто око в това съзвездие могат да се видят около 100 звезди, като 13 от тях са по-ярки от четвъртата звездна величина.
В съзвездието Змиеносец се намира „Летящата звезда“на Бърнард, която има най-голямо собствено движение.
„Летящата звезда“на Бърнард е една от най-близките до нас звезди. Разстоянието до нея е 6 светлинни години, но въпреки това тя не се вижда с просто око.
В това съзвездие има много двойни звезди,но компонентите им могат да се виждат с помоща на телескопи.
^^^
Преди 4900г. в Египет живял прочутият лекар и архитект Имхотен.Той е праобразът на древногръцкият бог на медицината и лекарите Ескулап или Асклепий-син на бог Аполон.
Бог Аполон прекарвал много време между хората.Когато хората били болни той ги съветвал какви билки да събират.Те ги сварявали и възвръщали здравето си.Навсякъде почитали бог Аполон и го посрещали с радост.
Един ден той дошъл в едно малко селце,оттатък Тембийската долина.Там той видял девойка,каквато никъде не бил виждал.Тя се казвала Коронида. Той бил очарован от красотата й.Аполон се оженил за нея.Направили чудна сватба…Боговете на Олимп се радвали, а Хелиос позлатил с лъчите си къщите на малкото селце.
Аполон и Коронида живеели щастливо.Родил им се красив син.Нарекли го Ескулап.Боговете устроили тържества и пиршества в просторите на Олимп.Много дни продължили веселбите в чест на раждането на Ескулап.Но бог Аполон трябвало да остави жена си и сина си сред хората и да ги напътства.Той заминал,но неговия гарван всеки ден му носел вести за жена му и сина му.Отначало гарванът точно изпълнявал поръчките на бог Аполон.Но един ден той заблудил Аполон .Обзет от гняв той пронизал Коронида с безпогрешната стрела.
След смърта на Коронида Аполон взел малкия Ескулап в планината Пелион.Там той го дал на кентавъра Хирон да го отгледа и възпита.
Ескулап овладял знанията на Хирон.Когато пораснал, станал прочут лекар.Той не само лекувал хората от всякъкви болести , но и те никога не умирали.Никой не отивал в мрачното царство на Хадес…
Хадес отишъл да се оплаче на брат си Зевс. Зевс се ядосал на думите на брат си. Започнал да хвърля мълнии върху Ескулап, докъто го убил. Дълго време хората скърбели за Ескулап.Те му направили светилище и му принасяли жертви.
Преди да бъде убит от Зевс, Ескулиап се опитвал да възкреси легендарния ловец Орион, умрял на остров Хиос, ужилен от Скорпион.Мълниите на Зевс убили Ескулап и той не могъл да осъществи намерението си.
Минало се време.Преминал гневът на Зевс.Заради помоща,която Ескулап оказвал на хората той го превърнал в съзвездието Змиеносец и го оставил на небето до съзвездието Скорпион, но далеч от съзвездието Орион…

„Ако сте родени между 27 ноември и 17 декември, Вие се оказвате не Скорпион и не Стрелец, а Змиеносец с черти на Скорпион и обичайните описания на Скорпиона и Стрелеца съвпадат с Вас само отчасти.

Вие съхранявате в себе си основните качества на тези знаци, но сте личност с невероятна съдба. Може да изчезвате завинаги без да се прощавате и без да оставяте следи след себе си, притежавате способност напълно да се прераждате и да ставате друг човек. На едни хора носите невероятна радост и щастие, с на други – мъка и разруха. След ваз се стеле като шлейф поредица от странни и необясними събития, които и Вие самите не сте в състояние да обясните.
Обикновено Змиеносците много пътуват, като по своя път срещат много и различни хора, и към всеки от тях те умеят да намерят свой ключ и да сформират особени отношения.
Те може да имат няколко семейства в ралични градове, даже няколко живота или слоя на живот и различни слоеве на общуване. Това по същност е истински Хамелеон, който променя цвета си и маниерите на поведение и който във всеки момент е готов да промени живота си и да превърне миналото в пепел в буквален и преносен смисъл на думата.
Змиеносците биват особено опасни. Ако причините нещо лошо на Змиеносеца, той в отговор може да си донесе големи неприятности, разрушения, даже смърт. И не защото Змиеносците са лоши хора и правят това нарочно. Природата на този знак – това е ефекта на „изгаряне на мостовете”.
Когато напуска мястото на своето пребиваване, той изгаря зад себе си всички мостове. Този човек започва от нула във всеки етап от живота си и винаги, ,въпреки всичко , успява да се справи наново.

Змиеносецът може „да изтрие” своето минало и да започне да живее от нулата, като че не е имало нищо по- рано.
Той не се бои от опасни ситуации и риск. Не чувства страх. Обича авантюрите и приключенията. И в най- опасните ситуации обикновено оживява. Той е необикновено жизнеспособен. Ако стане автомобилна катастрофа, всички умират, но Змиеносецът обикновено оживява.
Древноримския астролог Манилий пише, че за хората, родени в момента на възход на Змиеносеца, змиите са съвършено безвредни. Такива хора „ще носят змии в пазвата си с разгърдени дрехи, ще ги целуват , без да се страхуват от тяхната отрова”.
На латински това съзвездие се нарича Serpentarius, което в превод действително означава Змиеносец – „този, който носи на себе си змии”

За 13 зодия не мога много да кажа, зная, че момичета родени в този знак са обслужвали храма на Веста, спазвайки целомъдрие до 33-тата си година. В средновековието потомките на тези весталки били заклеймявани като наскедствени вещици, тъй като незнайно как весталка момче не е раждала. Други древни представители на 13-тата зодия били оракулите на Делфи, безспорният авторитет в целия Медитерански район, този на Двуречието и Близкият изток. Естествено е обаче дори зачеването на тези деца да е забулено в мистерия или по-скоро в липса на писмени данни. В древни елински роники се говори, че хората родени под знака на Змееносеца, не се разждали само и единствено в отрязъка от време между залеза на Слънцето в Скорпион и неговия изгрев в Стрелец, което твърдение може да се тълкува многостранно и различно, тъй като не са изложени никакави обяснителни данни.

Допреди римската империя е имало 13 зодии, и месеците са били 13- по 28 дни всеки, и са били свързани с фазите на луната (28 дни от новолуние до новолуние и с менструалния цикъл на жените.
13-тата зодия е била зодията на паяка , съзвездието и се намира между Скорпион и Стрелец… родените под този знак се с4ита 4е имат свръхесетивни (прорицателски)способности.
Сега това съзвездие се нари4а Официус. И макар да се намира върху еклиптиката, не се с4ита за зодиакално съзвездие, въпреки 4е това позабравено съзвездие е по-разли4но от вси4ки други, защото бележи центъра на нашата галактика…

Юлий Цезар направил реформа на календара и си присвоил името на един месец, а тринайстия месец и тринайстата зодия -изхвърлил от календара, защото бил суеверен и си мислел 4е така ще измами съдбата..
след него име на месец си присвоил и Октавиан Август..
и месеците си останали 12, ве4е никой не ги свързвал с циклите на месе4ината и на жените, зодиака си останал осакатен

годината преди Цезар е имала 13 месеца-по един за всяка месе4ина, и астролозите са от4итали вси4ките тринайсет съзвездия в хороскопите си.
След манипулацията върху календара, направена от Цезар,
13 е било набедено за 4исло на лошия късмет, но всъшност е свещено 4исло на съдбата , по4итано от най-разли4ни древни народи, вкл. прабългарите и маите, които свързвали 13-те луни с 13-те пло4ки от корубата на „косми4еската костенурка“..
някои го нари4ат ‘Змиеносец“, други са го нари4али по друг на4ин.
Но в това съзвездие еклиптиката преси4а мле4ния път по4ти по средата,
и да се пропуска толкова забележително съзвездие от зодиака е проява на невежество

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top