Коледни Гадания

декември 22 | , , , , ,

gadaeneГАДАНИЕ С ЧЕРУПКА НА ОРЕХ
Взимаш половинка от черупката на орех и поставяш в него късче свещ. Палиш свещта и пускаш “лодчицата” в съд със вода. Намисляш си желание. Ако си момиче и искаш брак,мисли за избраника си. Колкото по-бързо изгори свещта ти, толкова по-бързо ще се омъжиш ил и ще се сбъдне намисленото желание. Ако обаче пламъкът бързо изгасне, преди да е изгоряла свещта, остави надеждата за скорошен брак или за сбъдване на желанието.
НА ВОСЪК
В метална лъжица се слагат късчета восък и се нагряват над огън. След като восъкът се стопи, се излива в чаша със светена вода. Преди това за 24 часа във водата трябва да престои сребърен предмет- пръстенче, кръстче, синджир. Разтопеният восък бързо се излива в съда с водата. Изстивайки във водата, восъкът образува фигурки. По очертанията им се гадае- кой каквото вижда.

С “ЛОДКА”
Взима се широк съд с вода. Около него се поставят листчета с хартия на които всеки написва желание или задава въпрос. Взема се половин орехова черупка, слага се в нея малка свещ и се пуска да плува в центъра на съда. Пали се свещта. В зависимост към кой край на съда “лодчицата” отплува, това желание ще се сбъдне или ще се намери решение на зададения въпрос.

ГАДАНИЕ С ПРЪСТЕН
В обикновена стъклена чаша до трите й четвърти се налива вода и внимателно се пуска в средата на дъното обикновен пръстен халка. Внимателно се вглеждаш през водата в средата на пръстена, където трябва да се появи изображение на бъдещия годеник.

ПО СЕНКИ
Взимаш лист от вестник и го мачкаш в ръка до получаването на безформена маса с произволни очертания. Смачканата хартия се поставя в метален плитък съд и се запалва. Когато хартията изгори, внимателно, без да разрушава формата на пепелта съдът се носи до стената и се върти дотогава, докато на стената не се появи сянка, по чиито очертания да се съди за бъдещето.

НА ОГЛЕДАЛА
Взимат се две огледала, еднакво големи.Поставят се едно срещу друго, като се осветяват от две сещи, от двете им страни. Най-добре е едното огледало да се държи срещу осветено стенно огледало, така че да се образува нещо като дълъг коридор,осветен с пламъци.Необходимо е огледалата да са безукорно чисти. Когато те бъдат поставени едно срещу друго,осветени с две свещи на еднаква височина, то гадаещият трябва да е сам в стаята. Трябва да се гледа вогледалото непрекъснато и да се стои неподвижно, с поглед към края на образувалия се от двете огледала “коридор”. Трябва да се чака дотогава, докато не ти се появи видение. През това време можеш да заспиш и да сънуваш пророчески сънища.

ГАДАНИЕ С КНИГА
Много забавно на Рождество е гаданието с книга. Всеки от присъстващите си намисля желание. После се взима от лавицата каква да е дебела книга, но да е художествено произведение. Всеки от намислилите си желание отваря книгата на случайна страница, като предварително е решил кои редове ще прочете.)например –от седмия до 11 отгоре надолу)В този текст може да намериш отговор на желанието си или начина, по който то ще се осъществи. Според маговете, това е изпробван метод, но трябва добре да вникнеш в смисъла на думите.

НА КАРТИ ЗА БРАК
Преди сън слягаш под възглавницата си четирите попа от коладата и казваш: ”Който ми е отсъден за любов, да ми се появи в съня”. И той трябва да ти се присъни.

НА ЛУКОВИЦИ
(За приятелки) 
Събирате се заедно, вземате няколко луковици на кокиче, минзухар или друго пролетно цвете и всяка от тях се нарича с име на едно от момичетата. Луковиците се засаждат в земята или в сандъче. Която по-рано се покаже, това момиче първо ще се омъжи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top