Козирог (22.12- 20.01)

януари 18 |

Девиз: “Аз действам”

Елемент: Земя

Планета: Сатурн

Цветове: черно, сиво, кафяво

Камъни: оникс, черен диамант, сапфир, малахит и оникс.

Щастливо число: 4

Щастлив ден: Събота

Хармонични знаци: Телец, Дева, Скорпион

Цветя: еделвайс и теменуга.

Важни години: Първата важна година е 9-та. След това съдбоносни са 16, 23, 30 и т.н. през 7 години.

Силни страни: геометрия, икономика, скулптура, архитектура

Възможни здравословни проблеми: кожа, кости, метаболизъм

Козирозите обичат: работата, трудностите, сдържаността, традициите, задълбочеността и отговорността.

Козирозите мразят: мързела, липсата на цел, прекаленото бърборене, импулсивното, несериозността, прекалено модерното, скитничеството, да претупват работата си

Козирозите са: трудолюбиви, отговорни, сериозни и целеустремени.

Козирозите са: консервативни, ревниви, затворени, тъжни.

Козирозите страдат от: ревматизъм, стомах, главоболие, бъбреци.

Козирозите да се пазят много
от 21 март до 20 април и от 20 септември до 22 октомври.

Когато правите подарък на Козирог – Рубин, черен оникс и лунен камък носят щастие и успех на Козирога.

Силата им е в упорития труд и в постоянството

Съвет – да не оставят никога събитията да ги изненадват. Да разчитат повече на себе си, отколкото на помощта на другите

Храктеристики на зодията:

Трудна работа е да разбереш характера на един Козирог. Трябва ви търпение и известен опит, докато се научите да разпознавате този слънчев знак. Меланхолията и сериозността неизменно съпътстват личностите управлявани от Сатурн. Редом с тях вървят и строгата дисциплина и себеотрицанието. Повечето Козирози предпочитат удобните, не задължително елегантни обувки. Те са сръчни в ръцете, а в гласа им – равен и спокоен, ще доловите благост, която едновременно ласкае и убеждава. Това е типично за Козирозите – уж ви галят с перо, а в действителност пипат с желязна ръкавица. Те са неуморни работяги и упорито преглъщат обиди, розочарования и неприятни задължения със същата съсредоточеност, с която козата невъзмутимо сдъвква ръждиват тел по оградите, стъклените отломки от счупени бутилки или захвърлени картонени кашони.

Козирозите имат за пример онези, които преди тях са извървели пътя до върха и са установили правилата на това изкачване. За тях авторитетът и традицията стоят над всичко. Тактиката на Козирога е да пусне другите да минат пред него и, напук на всяка логика, да стигне пръв до финала. Той има нюх към опасните препятствия и подводните скали и рядко стъпва накриво. Не е вперил взор в звездите, а стои здраво стъпил на краката си и гледа право напред. Той ще погледне за миг назад към неуспелите, ще благодари за съвет или оказана помощ и ще продължи равномерния си ход нагоре към целта, докато я достигне.

Хората от тази зодия изглеждат стеснителни и благи и дори да проявяват понякога упоритост, рядко се инатят. Идеални са, ако търсиш някого, на когото да вярваш и да разчиташ – умеят да ти влизат под кожата. Козирогът пренебрегва собственото си Аз в името на онова, което наистина желае – ролята на истински лидер. Внимателно и мъдро, със здрава ръка той не позволява да бъде забравено миналото, предотвратява неразбориите в настоящето и гради едно светло и сигурно бъдеще. Под плачещата върба на Козирога са заровени прекрасни яркочервени рубини. Останете малко по-дълго и ще съзрете дълбоката прелест на тъмния матов оникс. Оловото на Козирога е твърдо, а неговите въглища поддържат дълго огъня.

КОЗИРОГ

Козирогът е велик материалист. Неговото щастие се заключава в упорита работа. Не трябва да му предлагате да купи от магазина замразени пелмени и да се възползва от услугите на пералнята. Виждането му е, че всички битови трудности той трябва да преодолее лично, със своето упорство, издръжливост и честолюбие.

Ако Вие сте Козирог- разпуснете! Приятелите, които са Ви подарили кафеварка дори и не са си помислили, че до сега сте правили ужасно кафе. А и мъжът Ви съвсем не е искал смъртно да Ви обиди, донасяйки за вечеря готова торта от кулинарния магазин.

Козирог: благоразумие преди всичко

Мъжете – Козирози са много пресметливи – това се отнася до всичко, дори до любовните отношения. Необходима им увереност в това, че жената ще им бъде надежден тил и опора , ще им помогне в трудни минути и ще им придаде необходимата тежест в обществото.

Ако очаквате романтика или нежна и страстна любов, то по- добре се откажете да завоювате Козирога. Неговото сърце практически винаги се подчинява на разума, което му пречи да се отдаде на любовта от цялото си същество.

Прави впечатление на затворен и не много разговорчив човек. Възможно е вече да е създал за себе си образа на идеалната спътничка в живота и разсъдливо го сравнява с всяка срещната жена. Приличат го доброжелателни, приветливи жени, които са спокойни и справедливи.

Мъжете – Козирози обичат съпругата им да се интересува от техните работи и ако е възможно – да им помага. Ценят добрите маниери и елегантността на жените. Влизайки в образа на избраница на мъжа – Козирог, трябва да го следвате до края, за да се сдобиете с неговото предложение за ръката и сърцето му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top