Как да възпитаваме децата според зодията – част 2

юли 28 | , , , ,

Стрелците са отнесени идеалисти

Детето Стрелец е ученолюбиво в началните и основните класове. В средното училище обаче започва да мисли и обръща внимание на други неща и е необходимо роди­телите да ограничават някой от заниманията му, за да може да завър­ши гимназия и да влезе във ВУЗ – където му е мястото. Малкият Стрелец ми­сли идеалистично и глобално, затова отрано трябва да му се обяснява, че оценките в бележника са от значение за дипломата му и че тя не е просто къс ненужна хартия.

Козирозите са мъдри от малки

Детето Козирог разсъждава като възрастен човек. От малко може да е много вглъбено и дисциплинирано,  когато става въпрос за някакво любимо занимание, а с уроците си да се занимава между другото. Обик­новено е отличен ученик. Има ли обаче учител, който не му допа­да, зарязва предмета му. Малкият Козирог отрано знае какъв е неговия потенциал и какъв иска да стане. Дори и да се затруднява в нещо, с много труд и постоянство той ще постигне добър краен резултат. Детето Козирог уважава ав­торитета на възрастните и се разбира с тях. Способен е дори в ранна възраст да поеме грижата за близките си, ако се наложи.

Водолейчетата са гении

Детето Водо­лей още от бебе показва, че е независимо и дръзко. В учили­ще трябва да му бъде интересно, иначе ще намали оценките си. Малкият Водолей не цепи басма на никого. Той обича предизвикателствата, с желание се включва във всякакви състезания и конкурси и обикновено печели първите места. Има разнообразни интереси и ги изпробва в годините на растежа си. С помощта и контрол от страна на родителите си, в крайна сметка се ориентира в една посо­ка, където влага цялата си енергия и постига отлични резултати.

Рибките са изрядни ученици

Детето Риби е цяло съкровище не само за родителите, но и за всички останали. То е отзивчиво, старателно, винаги с изрядно приготвени домашни. Има крехко здраве. Пради тази причина ако е прекалено обгрижвано като малко, в последствие ще му бъде трудно да се откъсне от закрилата на родителите си. Стаята и вещите на мал­ката Рибка, а и на голямата, са в хаос и безпорядък, в който един­ствено тя може да се ориентира. Отношенията с приятелите обаче са подредени – те говорят, а тя слуша и съчувства. При Рибките се проявяват периоди на нерешител­ност и апатия. Това е найай-големият проблем за родители­те- да се преборят с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top