Как да възпитаваме децата според зодията – част 1

юли 28 | , , , ,

Едно от основните предназначения на астрологията е да ни помогне да разбираме и опознаем и себе си, и хората около нас. Датата, деня и часа на раждане определят черти на характера, които се проявяват още в ранното детство. Родителите трябва да направляват развитието на детето си, като се съобразяват с неговите особености.

За различните зодиакални знаци трябва различен подход.

Лъвчетата искат много внимание

Детето Лъв обича да се изявява. За него училището е като сцена. Там то може да покаже своите многобройни таланти. Обича да бъде в центъра на вниманието.
То е енергично, целеустремено и самолюбиво. Когато иска да изпъкне в някаква област, дава всичко, на кое­то е способно, за да играе главната роля. Най- травмиращо за детето Лъв е, когато социалният и материален статус на семейството не му позволява да заема челните места, а го поставя на опашката на класа или прия­телския кръг.

Девите са най-трудолюбиви

На детето от зодия Дева сякаш пъпът му е хвърлен в училище. То с лекота пре­минава през този етап от живота си. Обикно­вено роди­телите му нямат грижи и притеснения около него, свърза­ни с оценки и ус­вояване на знания. Често детето Дева има ниска себеоценка, затова се нуждае от пози­тивна подкрепа и насърчаване, за да си поставя по-високи цели и да напредва. Дева­та е известна със своето тру­долюбие и постоянство.

Везните се нуждаят от силна подкрепа

Детето Везни иска да е добре прието от всички и да бъде харес­вано, затова прави всичко възможно да поддържа до­брото настроение на околните. То обръща голямо внимание на това, как изглежда и е възможно да се засто­ява повече пред огледалото, отколкото над учебниците. Има недостиг, а понякога направо липса на състезателен дух и борбеност. Затова му трябва по- голям родителски контрол и напътствия.

Скорпиончетата не признават правила

Детето Скорпион от малко не обича да спазва нечии правила, а държи да налага своите. То няма много приятели, но допусне ли някой до себе си, остава там дълго – докато не опровергае оказаното му доверие. На родителите му не е лека задача да на­сочват неговата енергия в правилната посока. Малкият Скорпион може да се справи с всич­ко, което си постави за цел и да бъде сред най-добрите стига сам да пожелае това. Но също така може да бъде и между най-лошите – стига да намери основание за това. Той е чувствителна натура и не обича промените в семейната среда. Реагира остро най-вече на лъжата и лицемерието.

Източник: doctorbg.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top