Какъв парфюм Ви подхожда?

май 21 | ,

Зодиакалният знак, под който сме родени, определя не само характера ни. Всеки зодиакален знак има свой аромат. Изборът на подходящ парфюм влияе положително на нашата психика и интелект. Този хороскоп ще ви помогне при избора на подарък за близки и приятели.

ОВЕН
Девизът на този огнен знак е: „Винаги напред!“ Овните с въодушевление правят планове, но не винаги ги реализират. Ако искате да им подарите цветя, най-добрият избор ще бъде – лалета или гладиоли. Те обичат класически парфюми със силно изразен аромат. Острите ухания ги активизират, правят ги по-съсредоточени и внимателни. Дървесните нотки подобряват самочувствието им и ги въодушевяват за добри дела. Овните се впечатляват от подарък във вишнево-червена опаковка. На дамите подхожда аромата на джин с лимон, съчетан с леки нотки на пролетни цветя. Острите аромати ви активизират, правят ви упорити и внимателни. За мъжете – динамичните аромати, ухаещи на жасмин, мускус, кедър.

Подходящи аромати за Овена:
За жените: Allure, Coco, Opium, Chanel 5, Magic Noire
За мъжете: Kenzo, Green Jens, M.Jordan, One Men Show

ТЕЛЕЦ
Телецът е щастлив, когато в семейството му цари спокойствие и хармония. Той няма влечение към всякакви изменения и нововъведения. Мирни и спокойни натури, нервирате се много рядко. Верността и постоянството са вашите отличителни черти. Обича природата, романтиката не му е чужда. Цъфнало люляково клонче през пролетта може да му завърти главата. За Телеца най-подходящи са парфюми с характерни цветни-сладникави нотки, а също така свежият аромат на бергамот (вид круша) Този парфюм стимулира чувството им за естетика и склонността им към леност. Дъхът на горски мъх им помага да се приспособят по-лесно към всякакви промени и нововъведения, правейки ги по-предприемчиви и активни. Телецът ще се зарадва на голям флакон в яркочервена или яркозелена опаковка. Обичат парфюми с нежни ухания, рядко се ограничавате с един, обикновено разполагат с няколко аромата за различни случай. Подходящи за жената Телец са магнетичните аромати с мирис на лилия, рози, касис и ванилия. Мъжете да се спрат на ароматите с мирис на бергамот и дъбов мъх, сандалово дърво, мускус и амбър.
Подходящи аромати за Телеца:
За жените: Amarige, Champagne, Organza, XS
За мъжете: Egoist, Fahrenheit, Hugo, Yatagan

БЛИЗНАЦИ
Те са много любознателни, подкрепят всевъзможни нови идеи и искат да изпробват всичко в живота, поради което често се парят. Обичат рози и момини сълзи. В тяхната представа раят е градина с аромат на рози. На техния активен начин на живот подхождат свежи аромати, особени с цитрусови нотки. Такъв аромат влияе положително на психиката им и спомага за по-добра организираност. Ароматите на подправки и свежа зеленина са способни да стабилизират тяхната нервна система. Обичат разнообразните комбинации аромати – от тежки до въздушни. С такава лекота, без да се замислят, присъща на въздушна стихия сменят своето класическо ухание с някакво ултрамодерно. Подходящи за дамите под този знак са парфюмите, наситени с нежния мирис на златна магнолия, пролетна мимоза, ягода и бяла лилия. Мъжете Близнаци не обичат загадъчни и ексклузивни аромати. Подходящи са по-простите, в основата на които има цветни нотки – на водна лилия, коралова орхидея и нарциси. Подарете им екстравагантен и в същото време весел флакон в светложълт цвят или небесно син, с което ще доставите на Близнака огромно удоволствие.
Подходящи аромати за Близнаци:
За жените: 5-Avenue, 1881-Cerruti, L’Eua Par Kenzo, Pleasures
За мъжете: Aqua Digio, Blue Jens, Versus, What About Adam

РАК
За чувствителния и емоционален Рак е особено важна спокойната атмосфера и хармонията. Ракът е воден знак, затова той си почива най-добре на морския бряг, където се зарежда с енергия. Свежият мирис на море и тайнственият дъх на кактуса вдъхновяват творческия дух на Рака. Неговият любим парфюм е с дъх на лято и с цветно-фруктов аромат. Жасминът дава сили на Рака. Най-добрият подарък е закръглен флакон в тъмножълта опаковка. Често пъти Ракът харесва и белия цвят, символ на светлина и чистота. По отношение на козметиката залагат на доказани марки. Подходящи за дамите са аромати, в които се смесва мирис на шафран, цитруси, сандал, мускус, кафе и кориандър. На мъжете Раци подхождат свежите морски и въздушни аромати, с цветни и плодови нотки. Мирисът на кориандър, сандалово дърво, кедър и кора на олива ги правят спокойни и уравновесени.
Подходящи аромати за Рака:
За жените: Aqua Di gio, Escape, L’Eаu D’Issey, Magnetic, 212 C.Herrera
За мъжете: Cool Water, 1881-Cerruti, Joop/Read, Pleasures

ЛЪВ
Лъвът притежава неизчерпаема енергия, на която всеки от нас може да завиди. Лъвът реагира най-чувствително на наситените аромати. Свежият мирис на нарциса го вдъхновява и е в състояние да пропъди неговите мрачни мисли. Дървесните нотки развиват неговото чувство на увереност в себе си и укрепват чувството му за собствено достойнство. Лъвът няма да устои пред голям флакон, оформен с фантазия в жълта, зелена или златиста опаковка. Слабост са им ярките и скъпи вещи, затова често си купуват нови дизайнерски оригинални парфюми – със златно покритие и орнаменти. Идеалният аромат за лъвицата е комбинация от цветни и класически аромати: зелена мандарина, розов жасмин, карамелизирани пуканки, фиалка, мускус, амбра. На мъжа Лъв ще му допаднат ароматите, в които се усещат нежните нотки на цъфнали нарциси, магнолия, фрезии, мускус, ванилия, карамел и сандалово дърво. Идеалният парфюм за него е комбинация от цветни и класически елегантни съставки.
Подходящи аромати за Лъва:
За жената: Eternity, Miss Dior, Paris, Poison
За мъжа: Havana, Polo Sport, Romo Uomo, Zino Davidoff

ДЕВА
Повечето Деви са прекалено разумни, обичат всичко да бъде по правилата. Техните балкони обикновено са потънали в зеленина. За тях е особено важно материалното благополучие. Силните цветни аромати, екзотичните аромати и миризми са способни да ги настроят на романтична вълна, само ако чувството им за реалност не надвие. На Девите ще се хареса флаконче в строга геометрична форма. Може да им въздейства силно една зелена или синя опаковка. Подходящи за Девата са страстните цитрусови и дървесни аромати, благоуханията на топлата и нежна пролет. За мъжете от тази зодия са подходящи ненатрапчиви миризми, леки като полъха на морски бриз, свежи цитрусови нотки в съчетание с дървесни, които подчертават увереността в собствения успех.
Подходящи аромати за Дева:
За жената: Paloma Picasso, Diva, Roma, Anais Anais
За мъжа: Jazz!, One, Sculpture, Angel

ВЕЗНИ
Благородна аристократка до мозъка на костите, независимо от облеклото и обстановката. Ценителка, която отдава предпочитания на красивите и елегантни вещи, а не на практичните. Везните са въздушен знак и затова те с лекота се справят с онези неща, които на другите причиняват безсънни нощи. В техните градини цъфтят теменужки и есенни цветя. Сладките аромати ги правят по-уверени в себе си. Топлите тютюневи нотки ги правят и по-решителни. На Везните ще им бъде приятно, ако им подарите флакон с правилна форма и закръглени ръбове в синьо-зелена опаковка. Подходящи за дамите са богатите, разкошни, благородни аромати, но не и прекалено тежките. Заложете на парфюм с мирис на рози и фрезии, на букет от жасмин, зелени листа, грейпфрут, черен пипер, кора на бреза. Мъжете от тази зодия предпочитат изящните и дори малко сладникави аромати, „облечени“ в правилни, но не ръбати форми. Мирисът на грейпфрут, листа на кипарис, кориандър, кедър, кардамон, мандарини или портокал ще ви кара да се чувствате спокойни и отпочинали.
Подходящи аромати за Везни:
За жената: Gabriela Sabatini, Poeme, Priscilla Presley, Venezia, Ultraviolet
За мъжа: Hugo, Declaration, Boss Elements, Black Seans

СКОРПИОН
С борбения си характер Скорпионът прави това, което си намисли. Неговият девиз е: „Всичко или нищо!“ Ако съумеете да го предразположите, смятайте, че имате верен приятел. Скорпионите харесват сини цветя, може би защото това е цветът на тяхната стихия – водата и този цвят ги успокоява. Миризмата на ванилия подобрява настроението на нервния Скорпион, изглажда душевните му конфликти и го прави по-достъпен. Скорпиона можете за впечатлите с асиметричен флакон в тъмносиня, тъмночервена или наситено зелена опаковка. Харесват особените, нетрадиционни, интригуващи аромати. Подходящи за жените са парфюмите с мирис на нарциси, цитрусовите нотки стимулират духовните ви сили, а ванилията подобрява настроението ви. За мъжа Скорпион ароматът задължително трябва да е необичаен, но в известна степен и класически. Уханието на розмарин, цитруси, лавандула и ванилия добре подхождат на характера му.
Подходящи аромати за Скорпиона:
За жените: Contradiction, Extravagance, D’Amarige, Vanessa
За мъжете: Tommy, L’Eua D’Issey, Eternity, Dune

СТРЕЛЕЦ
Повечето Стрелци са родени оптимисти. Тяхната стихия – огънят им помага в търсенето на техните идеали. Благодарение на своето положително отношение към света и хората, те имат много приятели. Букет гербери ще накара сърцето на Стрелеца да трепне, а ароматът на лавандула, цитруси и мъх за него е като „жива вода“. На Стрелеца ще се хареса един флакон с нетрадиционна форма в кралско-син или огненочервен цвят. Парфюмът на дамите трябва да е нежен и женствен. Особено подходящи са цветните нюанси – за лятото – свежи, за зимата – с леки източни мотиви. Ароматът на лимон, жасмин, рози и портокалови цветчета, както на мускус, ванилия и сандалово дърво е подходящ за вашия младежки и енергичен дух. Ароматът на мъжа Стрелец трябва да има делови привкус – с мирис на лавандула и цитруси.
Подходящи аромати за Стрелеца:
За жените: B.de Ricci, Sculpture, S.Jacomo, Champs Elysees З
За мъжете: Escape, One, Bulgari, Dolce & Gabbana

КОЗИРОГ
За хората от този зодиакален знак традициите, редът и чувството за отговорност не са празни думи. Козирозите обичат камелията. Харесват им парфюми с тютюнев аромат и дъх на кожа. Пленява ги ароматът на жасмин. Тръпчивият аромат на мъх, дървесина и билки стимулира тяпната концентрация. подарете им тръпчиво-свеж парфюм с цветно-плодов акцент в масивен флакон и тъмна опаковка, например с цвят на антрацит, тъмносин или тъмно-зелен цвят. Подходящи за жената Козирог са плодовите и цветни аромати с източни нотки. Уханието на камелии и жасмин ще окаже благотворно влияние на самочувствието и жизнения ви тонус. Изберете откровените, наситени аромати с нотки на ванилия, диня и узрели праскови. За мъжете са подходящи парфюмите с мирис на цигари и естествена кожа, а ароматът на горски мъх, кора на дърво и билки ще му помогне да се концентрира.
Подходящи аромати за Козирога:
За жените: Ocean Dream, Organza, Dolce Una, Rocco Barocco Silver
За мъжете: Hugo, Yatagan, Havana, Green Jens

ВОДОЛЕЙ
Водолеят държи изключително много на чувството си за свобода и независимост. Той постоянно търси нещо ново и се стреми да предвиди бъдещето. Има склонност към парфюми с елегантен цветен аромат, особено на роза или портокалово дърво.Тези аромати го опияняват и едновременно с това му действат успокояващо, стимулират неговите духовни сили. Желателно е опаковката на подаръка за Водолея да бъде виолетово-червена или студеносиня и задължително със сребристи оттенъци. Най-подходящият подарък за вас е това, което е необичайно и току-що се е появило на пазара. При парфюмите, предпочитате богатите и наситени композиции. Подходящи за дамите са тези с ухания на цветя, хортензии, магнолии, жасмин, както и малките карамфилчета. Подходящия аромати за мъжа Водолей е ефирен полъх на морски бриз, чистотата на водата от падащ водопад.
Подходящи аромати за Водолея:
За жената: 1881-Cerruti, XS, Oh La la, Anais Anais,
За мъжа: Kenzo, Polo Sport, Opium, Roma Uomo

РИБИ
Независимо че Рибите са деликатни и чувствителни, те са способни и на енергични действия, което им позволява да се справят решително с неприятностите. Те имат силно развита подсъзнателна връзка с лилията и орхидеята. Чувството им за красота намира израз в предпочитанието им на аромати на редки цветя и мъх. Мирисът на мимоза вдъхновява и стимулира Рибите, подтиквайки ги към нови дейности, усилва способността им да се вживяват в чувствата и настроенията на близките им. Тежките балсамни аромати на мъх и амбра пробуждат в тях нежни чувства и разпалват фантазията им. Рибите могат да бъдат зарадвани с флакон в необикновено нежна форма, опакован в пастелен цвят. Обичат да имат подходящ парфюм за всеки случай. Много рядко им е достатъчен само един аромат. Подходящи за жената Риба са страстните и енергични аромати, които вдъхват увереност в собствените сили. Уханието на рози или лалетата би било много добро попадение. За мъжа са подходящи свежите аромати. Кардамон от Гватемала, кедър от Вирджиния, италиански бергамот. Нуждае се от ярък младежки секси аромат.
Подходящи аромати за Риби:
За жената: Champs Elysees, Roma, Jungle, Diva
За мъжа: Fahrenheit, Sculpture, One Men Show, Minotaure

В древността на ароматите и тяхното въздействие върху човека се е обръщало много по – голямо внимание отколкото сега. Едни от първите доказателства за използване на ароматни вещества са от Египет отпреди 4800 години. Главното място тогава е принадлежало на мускуса и розовото масло. Древните са владеели до съвършенство изкуството да приготвят ароматните вещества, а използването им е било цяла наука.
Днес ние отделяме само минутка, колкото да се пръснем с дезодоранта или парфюма и все пак има някои неща, които е добре да знаем.

Съвети:
Най-важното за доброто възприемане на ароматите е, че те се поставят само и единствено върху чиста кожа.
·Всеки човек има индивидуален мирис на кожата, затова парфюмите ухаят различно поставени на различните хора.
През лятото използвайте по-леки и свежи миризми, а през зимата и за официални случаи по-силните и тежки аромати.
Не прекалявайте с количеството парфюм върху себе си. Околните трябва да го усещат на не повече от 1 метър около вас.
Младите са по-чувствителни към миризмите отколкото по-възрастните.
Настроението и състоянието на организма също са от значение за възприемането на парфюма.
Парфюмът от своя страна е важен за настроението и самочувствието ви.
Когато избирате парфюм, пръснете малко на вътрешната страна на китката, зад ухото или на сгъвката на лакътя – след половин час ще усетите истинския му мирис.
За да ухаете по-дълго е необходимо да поставите парфюма на определени места по тялото си, където телестната температура е по-висока, а те са: на слепоочието, от вътрешната страна на китката, на сгъвката на ръката, под ушите, между гърдите и в сгъвката на коленете.
За да запазите парфюма си, го дръжте на сухо и студено място, без пряка слънчева светлина.

Знаете ли, че…?
· Парфюмът не остарява. Има ухания, които остават актуални десетилетия. Шанел N 5, например, се е появил на пазара през 1921 г.
· Ароматът на розата успокоява нервната система, тонизира сърцето, стомаха, черния дроб, стимулира спермообразуването.
· Ароматите на камфор, розмарин, кипарис и др. имат антисептично действие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top