Какво мислят за дома представителите на различните зодии

април 18 | ,

eveningroomОвен – Овенът обича светлината, затова и домът му е слънчев и по-често е решен в меки и естествени цветове. Представителите на тази зодия предпочитат свободното пространство, вместо многотията от мебели. Обзавеждането на жилището им се изчерпва с най-необходимото, а малкото мебели са модерни и олекотени. В жилището на овена обикновено има много цветя. Страстта на огнения знак към червеното често се изразява чрез пурпурен акцент или акценти в интериора. Често в любимия му цвят е решена спалнята, на която страстният Овен много държи. Красивата баня и просторният балкон са другите две любими помещения на представителите на зодията.

Телец – Представителите на тази зодия са най-големите домошари.Те са силно привързани към мама и родната къща и обикновено я напускат, след като отдавна са обявени от връстниците си за заклети стари ергени или моми. Когато свият собствено гнезденце, обаче, те грижливо го обзавеждат и прекарват голяма част от времето си в него. Тъй като не са от най-работливите в дома, те подреждат жилището си така, че то да им предлага максимални удобства, без да се налага да се правят много – много излишни движения. Все пак работят достатъчно в офиса! Телевизорът е на почит в къщата на Телеца, което може би обяснява откъде идва изразът “гледа като теле”. Представителите на зодията са традиционалисти.Те залагат на класическия стил при обзавеждането, ненавиждат ремонтите и промените.

Близнаци – Близнаците обичат промените, а този факт се изразява и в честите рокади, не само в отношенията с близките, но и в дома. Представителите на този двойнствен знак са много суетни и много държат да са в крак с модата, затова следят и се съобразяват с последните интериорни тенденции. Новатори и смелчаги по душа, те успешно съчетават мебели и аксесоари, които на пръв поглед изглеждат абсолютно несъвместими и най-често постигат страхотен ефект. Жилищата им се отличават с ярък собствен стил и артистизъм. Благодарение на педантичността и изпълнителността, с които е дарен, Близнакът поддържа идеален ред и чистота в жилището си.

Рак – Ракът също обича дома и полага усилия, той да е подреден и обзаведен добре. Страстта на представителите на зодията към лъскавото и шареното, обаче често минава границата на добрия вкус и се превръща в лек или недотам кич. Но тъй като близките на Рака виждат, че той се гордее с решенията в дома си, така и не се осмеляват да му дадат интериорни съвети. От друга страна, Ракът винаги знае всичко, той никак не обича да му дават акъл и да го поучават. Веднъж, създал свой собствен свят, той не хаби сили да го поддържа и да му се наслаждава. Любимото му място у дома е удобното кресло пред телевизора, на което ако седнете рискувате берете ядове.

Лъв – Желанието на Лъва да е винаги пръв и да се показва не остава незабелязано и в дома му. Той издига в култ лукса и ако има финансова възможност няма да пести средства жилището му да бъде обзаведено по последна мода. Лъвът сее разкош и дали, за да не сбърка или от показност, често се доверява изцяло на интериорния дизайнер и крайния ефект почти винаги е впечатляващ. Лъвиците са изключително суетни, затова обикновено гардеробите и тоалетките им се “пръскат по шевовете” от огромни количества дрехи и козметика. В домовете на повечето представителки на тази зодия, често вместо картини, навсякъде има много огледала, в които те се оглежда с удоволствие.

Дева – Девите са безкрайно привързани към дома и са болестно прецизни към всеки детайл в него. Всичко в жилищата им се подбира с векове, купува се на промоция и дори след години изглежда като току-що купено. Представителите на тази зодия са много последователни и не могат да търпят, дори и дребни нередности вкъщи, затова са готови да отделят дълго време от залъка си, за да подменят старата си дограма, например. Култът на Девите към вещите често създава дискомфорт на гостите, които, ако не дай си боже не се събуят на прага, рискуват това да е последната им визита там. Ако попаднете в дом, в който не ви дават да седнете на дивана, защото е бял, дистанционното е в опаковката, в която е купено, а върху плазмата има покривка, за да не я пече слънце, бъдете сигурни, че гостувате на представител на тази зодия.

Везни – В дома на Везните почти винаги витае духът на изкуството. В редките случаи, в които представителите на тази зодия не са творчески личности, апартаментът им е толкова разхвърлян, че прилича на неразбираема модерна арт-инсталация. Чарът на представителите на тази зодия е именно в умението им да създават хаос, а след това да се извисяват над него и да не му обръщат никакво внимание. Везните имат способността да приспособяват стари, ненужни, захвърлени от собствениците им предмети в чудати мебели. Това им качество на мебелисти-реставратори, може би идва оттам, че в повечето случаи, с парите, който припечелват, те предпочитат да си купят книги, да отидат на кино или просто да ги изпият, вместо да инвестират в мебелировка.

Скорпион – Скорпионът държи всичко да е идеално-от мебелировката до безупречната чистота и ред. Обратното би му донесло неизлечимо нервно разстройство. Как той самият ще бъде пример за подражание, ако домът му не е идеален? Сигурна съм, че онези социалистически табелки с надпис- “Образцов дом”, са измислени, за да четкат скорпионското его. При представителите на тази зодия няма пет-шест, ако имат възможност няма да спестят и стотинка и ще поръчат за жилището си най-скъпите и качествени мебели, ако пък нямат възможност, изобщо няма да купят обзавеждане. Скорпионите са класици. В повечето случаи те биха избрали дървени мебели с прави форми. Със сигурност, ако им се наложи да избират размерите на леглата, масите, телевизорите или на каквото и да е за интериора и живота си, те ще заложат на най-големия размер, защото им се иска да изглеждат широкоскроени в очите на хората. За тях може спокойно до се каже, че “размерът е от значение”.

Стрелец – Стрелците са спокойни, търпеливи и уравновесени хора, които няма да тръгнат да се косят как да обзаведат дома си, при положение, че могат да си полегнат или да пийнат кафенце. Те могат да живеят еднакво добре, както и в безупречно подреден нов дом, така и в стар никога неремонтиран, разпадащ се апартамент. Ако съседът, който живее над вас, постоянно ви наводнява и не се трогва от вечните ви оплаквания, че не може така да я карате, то със сигурност той е роден под знака на Стрелец. В случай, че искате да спрете изкуствения водопад, вземете инструменти и сменете старите тръби на комшията-Стрелец, защото в противен случай наводненията ще продължават. Домакините от тази зодия, никога не се натоварват да повдигат предметите от секцията, за да забършат прахта, но винаги го правят с финес и никойа не може да разбере, докато нещо случайно не падне от рафта.

Козирог – Представителите на тази до болка земна зодия са практични, залагат на класическото обзавеждане и военния ред в дома си. В къщата на Козирога всяко нещо е история и точно като в музей си има определено място. Скъпите спомени от миналото, както и старинните предмети и мебели често са част от интериора в козирожките сърца и жилища. Стаята, на която типичният представител на този знак държи най-много е кабинета, където той обича да се усамотява, да работи и почива на спокойствие. Обикновено в това помещение има запазено пространство за бюрото, което рогаткото е наследил от прадядо си. Голямата старинна библиотека, пръскаща се по шевовете от книги, които мъдрият Козирог винаги е прочел, е задължителна тук. Ако живеете с представител на тази чепата зодия, непременно подсигурете и легло в кабинета му, за да може да го евакуирате там за няколко дни, докато му премине пристъпът на ежемесечното черно настроение.

Водолей – Къщата на Водолея е артистична и приятна, какъвто всъщност е и самият той. Представителите на тази зодия ценят и обичат изкуството и с удоволствие го пренасят у дома си. Водолеите се славят с безупречен вкус. Те залагат на малките аксесоари и често умеят сами да ги измислят и изработват. Средиземноморският изчистен стил на обзавеждане сякаш е измислен точно за тях. Всичко тук е премерено, ненатрапливо и красиво, отличава се със собствен стил и финес. Водолеят обича да обновява, без да се замисля, дали в момента може да си го позволи или не. Той е истински ценител, полага усърдни грижи и пази вещите си. Наслаждава се на всяка малка промяна в дома си.

Риби – Рибите обичат романтиката и чистотата. През деня те не оставят парцала, а вечер, само им дай да създават романтична обстановка в дома, царе са в това. И да имат всички ароматни свещи на света, на тях все ще им е недостатъчно. Любимото им помещение в апартамента обикновено е кухнята. Там всеотдайните Риби са готови да прекарат цял ден, само за да зарадват приятелите си с нещо вкусничко. Представителите на водната зодия обичат животните и цветята и с удоволствие се грижат да тях. Вместо да инвестират в скъпа мебелировка, те предпочитат да бохемстват с приятна компания у дома.

Източник: www.mikael7.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top