История на гадаенето по звездите

септември 5 | , , ,

В историята на всички народи, още от най-древни времена се говори за гадаене по звездите. Това бил начинът хората да разберат дали ги очаква плодородна или сушава година, дали народът им ще е предпазен от болести или дали ще ги сполети неизлечима епидемия. Отначало в звездите се вглеждали само просветените. Това най-често били шаманите на племето или господарите на народа. Те били надарени със силата да разчитат знаците, които небето им изпращало.

С развитието на астрологията обаче се оказало, че тези послания могат да бъдат разчетени от всеки, стига да знае как да ги разтълкува. Така гадаенето по звездите започнало да се превръща във вид наука. Започнало да има свои правила и начини, по които да се разбере какво означава съответното подреждане на звездите и планетите.

Днес гадаенето по звездите изисква солидна подготовка и много знания свързани с астрологията, звездите и планетите. Този метод за предвещаване на бъдещето вече е загубил своята тайнственост и всички знаем, че хороскопите представляват по-скоро сложно за решаване уравнение, отколкото забулена в мистика магия.

Източник: http://horoskopi.freebg.eu/

One Response to История на гадаенето по звездите

  1. Kalin Slanev каза:

    :))))) СМЕШНО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top