Икономическа, финансова и бизнес астрология

декември 29 | , , ,

При Астрологията има един много характерен момент – вре си носа навсякъде. Нейните всеобхватност и многостранно приложение са често трудни за осъзнаване и осмисляне. Но, така или иначе, тя има приложение във всяка област на живота, представлява универсален език, на който може да се преведе всеки аспект на нашия бит и природа.

Астрологията може да е незаменим наш помощник и в сферата на бизнеса. Много е трудно в подобна статия да не се цитират думите на Дж. П. Морган – “Всеки може да стане милионер, но за да станеш милиардер ти трябва астролог.”

В света на парите също има различни нюанси. Има икономическа Астрология. Има и финансова Астрология, която най-вече е свързана с играта на борсата, определяне тренда, цените на акциите и т.н. В този случай се търсят астрологични закономерности при движението на цената на акциите. Взимат се под внимание картата в момента на началното публично предлагане на фирмата, т.е в момента когато излиза на борсата. Освен това трябва да се вземе предвид и картата на самата фирма, когато е била регистрирана, както и предмета на дейност.
В така нашумелият Форекс (валутна търговия), финансовата Астрология също може да каже своята дума. Но там факторите и играчите са прекалено много, и търсенето на закономерности представлява доста сложна астрологична задача.
Разбира се, финансовата Астрология изисква много специализирани познания от света на инвестициите и пазарите.

Бизнес Астрологията се грижи за живота и съдбата на отделната фирма. Картата на фирмата се построява за времето и мястото на нейното раждане, или регистрация, както се казва обикновено. Тук отново важно значение има предметът на дейност на фирмата, спецификите и пазарите, на които ще оперира. В нейната динамика, картата може да ни помогне за избиране на подходящо време за всички важни договори, сделки, инвестиции и кредити. За съжаление, сложността и скоростта на днешния бизнес, не винаги позволяват фирмата да планира и съобразява всички свои ходове с повелята на звездите.
Друго важно приложение на бизнес астрологията е за така съществения за всяка фирма човешки капитал. Иначе казано – за хората.

Как да намеря подходящ човек? Какво да търся? Ще се справи ли със задачите си? Ще се сработи ли с екипа си? Ще бъде ли лоялен? Как да намаля интригите? Как да мотивирам хората си? Този пък какво иска?…

Тези и ред други въпроси минават през главата на днешния мениджър. Отдел „Човешки ресурси” също не е пощаден. Тук Астрологията отново идва на помощ – съвместимост с тип работа, със сферата на дейност, с останалите от екипа. Желани качества, а защо не и недостатъци.
Разбира се, основен недостатък е, че не е прието да хората да попълват в CV- то си час на раждане, но една космограма на база на останалите данни би била полезна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top