Зодия Скорпион – детски хороскоп

декември 15 |

Когато гордите родители въдят за пръв път своето бебе Скорпион, обикновено преживяват радостна изненада: “Много повече прилича на човече от другите бебета в детската стая – шепнат си те. И е по-спокойно…..а пък телцето му е толкова якичко!” Вярно е това, дори най-дребните бебета Скорпион обикновено имат изключително силни телца. Такава е направата им, за да подхожда на изключително силния им дух.

Като малки Скорпионите обичат да се борят с другите деца и са решени да ги надвият. Примирението не е сред техните положителни качества. Дори да покажат, че се предават, истината е, че те просто изчакват удобен момент, за да подновят борбата на друг фронт, където те ще имат предимство.

Малкият Скорпион ще ви приковава с настоятелни очи още щом прогледне и вие като под хипноза ще изпълнявате всеки негов каприз. Представете си го как седи на пода с кръстосани крачета и надува гайдата, а вие сновете безпомощно из стаята като животно в клетка. И таз хубава! Затова най-добре опитайте да се закалите още отсега, за да устоявате на дяволчето в него. Изгледайте го ледено. Домът е ваш. Ако методите ви се виждат малко особени, това не означава, че детето ще ви се налага. Вие сте майката. Следователно вие се разпореждате. Когато му казвате това, го гледайте строго докато не сведе очи.

Предстои ви тежка задача, но пък предизвикателството е интересно. Трябва да подложите детето Скорпион на строга дисциплина. Нужно е да му внушите да проявява деликатност към по-слабите, джентълменство при загуба, уважение към авторитета и незлобивост към онези които са го засегнали. Докато оформите характера му, ще бъдете поразена от неговия остър ум и магнетично излъчване. Заслужава си да поощрявате рядко срещаната му храброст и честност, но го пазете от заразата на себичността , която може да изопачи и унищожи тези качества.

Пред Скорпиона има два пътя, по които да поеме – нагоре или надолу. Известно време може да сте убедена, че може да е избрал някоя тъмна, задна пътека още преди да е проходил. Суетливите, нервните и мекушавите майки ще вдигнат ръце в самото начало. Щом му забраните да пипа нещо, вашето залитащо дребосъче ще ви изгледа на кръв. Ала и вие се взрете в него – приветливо, но непоклатимо.Сигурно ще ви е трудно да докарате приветлив поглед, но не се отказвайте. Усмихнете се през стиснати зъби и кажете едно твърдо, непоколебимо “не”. Така ще извоювате временна победа. След час битката ще продължи, но все пак сте направили една крачка по онзи път, който води нагоре. Рано или късно малкия Скорпион ще започне да се възхищава от упоритостта, с която му се противопоставяте. Той възприема само от даден човек, който е по-силен от него. Но, разбира се, смята че победата ви се дължи на сегашният му ръст и че един ден ще ви надвие. Все пак засега, макар и неохотно, ще ви отдава уважение, поне докато сте по-висока от него. Вашата задача се изчерпва до момента, когато порасне достатъчно, за да поваля на земята по-големият си брат или да мери сили с баща си на канадска борба. Ще се изтощите, но затова пък ще бъдете горда, че сте отгледали прекрасен Орел вместо отмъстителен Скорпион. И едно предупреждение: старайте се да съчетавате строга дисциплина с щедра обич и привързаност, за да не превърнете детето си в окаян Сив гущер, изтерзан от фобии и страхове, огорчен и необщителен.

С недвусмислените си, често саркастични изказвания и непосредственото си поведение той ще изглежда прям и открит, но всъщност ще остане дълбоко потаен. Скорпионът си има своите малки тайни и не бива да му ги изтръгвате. Дайте му едно метално ковчеже с ключ, където да си държи детските съкровища, или му отделете собствено чекмедже, което никой друг от семейството не бива да отваря. Когато момичето Скорпион поотрасне, ще поиска дневник с катинарче.
Тези младежи ще спотайват мислите си, но да се укрие нещо от тях е напълно невъзможно. Те ще узнаят всяка срамна семейна тайна. Освен това са факири в изнамирането на изгубени чорапи, ключове, портфейли и червила – те са безпогрешни детективчета, които с магьосничество и желязна логика разкриват всяка загадка.
Малките Скорпиони имат необикновената способност да издържат на болка. Дори когато зашиват без упойка раната им, няма да пролеят сълза. А по ум детето ви е надскочило годините си. Ще има случаи, когато инстинктивната му съобразителност ще е вашето спасение. Когато бащата е отчаян от безпаричието, може неочаквано да се озове в бурната прегръдка на своето мъниче, което още нищо не разбира от финанси. То просто усеща че татко му е нещастен, и иска да покаже, че ще срази лошото което го измъчва. Когато майката е болна или потисната, ще получи изненадваща милувка от дребосъчето, незнайно как доловило, че е угрижена.

Децата Скорпиони проявяват безгранична преданост към приятелите и близките си. Но към останалите са неумолими. Ако някой лош малчуган нарочно потроши дървеното му конче, Скорпионът е способен да счупи пожарната кола или велосипедна на злосторника. И не само това. Ще му забие един юмрук в носа, та да е сигурен, че онзи няма повече да настъпва опашката на Скорпиона. По принцип тези прояви могат да се възпрат и аз ви желая успех. Кажете на детето си, че отмъстителният гняв се връща на този, който го е излял и че като си разчиства сметките, измъчва себе си, но знайте че няма лесно да го убедите в това. Купете му един бумеранг от онези, които се продават в магазините за играчки, и му кажете да го метне с всичка сила. Когато бумеранга ненадейно отскочи обратно и го перне няколко пъти по ухото, детето Скорпион, току виж осъзнало съвета ви. Ясно, че тази играчка няма да му хареса така, така както микроскопа, книгата с описание на фокуси или пък комплекта за химически опити. От такива подаръци ще хвръкне на небето.
Учителите му ще се чудят дали да го поставят начело на класа, или да прибягнат до добре изпитаната букова пръчка. Накрая сигурно ще решат да ги редуват. Момчетата и момичетата Скорпиони имат остър проникновен ум и вроден усет към теоретичните науки. Могат да бъдат отличниците или най-големите калпазани и кръшкачи в училище. Ако имат късмет с опитни възпитатели, ще се научат бързо да четат ще бъдат сред най-възприемчивите деца.

Детето Скорпион може да стане първенец на випуска, ако успеете да го отклоните от вечно привличащите го забранени неща. Поддържайте физическата му активност и пъргавият му ум, насочете страстното му любопитство към науката, литературата, медицината или спорта. Поощрявайте детските му мечти да стане конструктор на космически кораби, моряк , пожарникар, министър или дори президент. Не му внушавайте своята представа за успешна кариера. Това е най-бързият начин да поеме по нанадолнището и да се спусне по опасните тъмни пътеки на живота. Той знае най-добре какво иска и ще направите голяма грешка, ако му налагате волята си. Бъдете лоялна към него не се отмятайте и никога не нарушавайте обещанията си.
На това дете са необходими благоприятни възможности да изразходва огромната си енергия, за която може да не подозирате, тъй като на вид е спокойно и уравновесено. Нервните изблици, споровете на маса и спречкванията преди лягане ще станат причина да сънува кошмари и са гибелни за психическото и физическото му здраве. То е обладано от много страсти и кипящи чувства и за него е трудно да укроти буйната си природа, но при внимателни напътствия ще привикне да се владее чудесно. Пагубно влияние ще окаже и грубото прибързано мърморене, което е лишено от логика, както и подигравателното снизхождение. Скорпионите проявяват склонност към опиати, така че внимавайте да не попаднат в ръцете им. И огънят ги привлича, затова не оставяйте кибрит край тях.

Обичат филмите на ужасите и научната фантастика. Момчето Скорпион ще проявява голям интерес към момичетата. Не се изненадвайте, ако сварите петгодишният си син да хвърля загадъчни погледи на къдрокосата първокласничка от съседният двор. Един ден той ще стане голям Любовник. Това не може да избегнете. Но можете да предотвратите някои бъдещи романтични драми, като внушите на своето момче или момиче Скорпион колко важна е почтеността в сърдечните връзки. Децата от тази зодия почитат семейното огнище. Обяснете им, че то ще рухне, ако проявяват безотговорност в любовта, и те ще ми послушат.

Какъвто и да стане, Скорпионът ще бъде най-добрият в своето поприще. Той е достатъчно упорит, за да постигне желаното, както и достатъчно издръжлив, за да осъществи докрай начинанията си. Но неговата самостоятелност не бива да ви заблуждава. Той се нуждае от подкрепата ви. Тя ме е нужна, макар да се преструва, че презира застъпничеството. Трябва да му помогнете да открие достойна цел, накъдето да насочи страстната си енергия, като заплашва да го похаби. Това е необикновено чародейно дете, предопределено за значими дела, които ще осъществи след дълъг път. Крачете редом с него, докато сте му нужна, после го пуснете да продължи само. Ще се върне живо и здраво, извоювало желаното. Плутон го дарява с мъжество, сила и интелигентност, но от вас зависи дали ще получи онова, което най-много желае – простичък пример как да обича…и да получи ответна обич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top