Зодията определя какво да ядем

февруари 24 | , ,

dieta Овен (21 март – 20 април)
    Овните трябва да изключат мазнините от храната си. Те превъзбуждат “огнената” нервна система, с която ги е надарила природата. По същата причина е добре те да ограничат максимално и кафето . Да избягват соленото. Овните ще останат изненадани от реакцията на организма си, ако свикнат всеки ден да хапват по две-три лъжици варен ориз. Плодовете са подходящи за всички зодии, но специално за Овните най-полезни са бананите, ябълките и мандарините. Съветът, полезен за всички – предъвквай хапката 30 – 40 пъти и ще запазиш зъбите и стомахът си здрави до 90- годишна възраст – се отнася с още по-голяма сила за Овните- защото темпераментът им ги кара да са нервни и вечно да бързат.
   
   Телец (21 април – 21 май)
    Телците се отличават с добър апетит. За тях е валиден съветът, даден на овните – научете се да дъвчете, не бързайте да гълтате храната. Това ще оправи проблемите на храносмилането, което обикновено мъчи хората от тази зодия. За тях зеленчуците са по-полезни от плодовете, особено морковите, спанакът, лукът, зелето и краставиците, а от плодовете – ананаси и праскови, те са плодовете на Телците. Повече, отколкото за другите зодии, рибата е полезна за тях, както и повече, отколкото за другите хора от този знак, са вредни сладките неща като тортички и бонбони.
   
   Близнаци (22 май – 21 юни)
    Обратно на обичайните съвети, за хората от този зодиакален знак са препоръчва силно калорична храна ( не се отнася за захарта). Близнаците трябва да избягват печеното и алкохола повече от другите. Най-добре ги зареждат с енергия зърнените храни и семената (семките). Любопитно е, че те не пълнеят от хляба даже когато нагъват много бял хляб – това са доказали изследванията. Близнаците обичат кашите, качамаците. Те могат също така да ядат плодове в неограничено количество. “Техните” зеленчуци са патладжанът, грахът, фасулът и царевицата. Те обаче не трябва да ядат месо повече от един път в седмицата. Ако го спазват – стомахът им ще им бъде благодарен и ще им го покаже.
   
   Рак (22 юни – 23 юли)
    Раците са стресови натури и затова трябва да помнят, че когато се чувстват под напрежение, трябва с усилие на волята си да не се приближават до храна поне час. Най-добрата храна за Раците са зърнените продукти, рибата и млякото – само да не ги смесват! Родените в тази зодия са предопределени от природата чорбари – раците могат да си сърбат чорбици колкото им душа иска и все ще им е полезно. Както са подходящи за тях задушеното бяло месо и постна риба.
   
   Лъв (24 юни – 23 август)
   Лъвовете трябва да ограничават месото. И алкохолът. Картата на болестите, заложена от природата в техният организъм, изисква те да направят тези два продукта изключение в своето меню. Лъвовете, доказват изследванията, повече от другите зодии се нуждаят от белтък. Затова трябва да поемат повече от другите мляко, яйца и бобови храни. От зеленчуците най-добри за тях са лукът и пащърнакът. За тях особено силно важи правилото – по-малко сол. Лъвовете са така устроени, че за тях шоколадът и тлъстото не са толкова вредни както за другите зодии – е, да не прекаляват, де. Докато белият хляб, по който си падат, не е много подходящ за тях. Усвояват го по различен начин и вместо да ги засища, те бързо огладняват от него.
   
   Дева (24 август – 23 септември)
    Хората от тази зодия умеят инстинктивно да си подбират най-рационалното меню, полезните за тях храни. Девите най-често се обръщат към вегетарианството, сочели статистиките. При тях добрият ефект от консумирането на тестени храни, особено макаронени изделия и билки, е по-силен, отколкото при другите зодии. За тях и заболяванията, към които са предразположени, е особенно важно да ядат задушени храни и да избягват пърженото и печеното.
   
   Везни (21 септември – 23 октомври)
    Везните трябва да избягват солта, подправките, маргарина, млякото, сирената и сухите плодове. Те не са полезни за тях. Затова пък могат на воля да ядат хляб и тестени неща, ориз и зеленчуци – като пресни, така и варени (готвени). За тази зодия месото е полезно и почти няма вредни ефекти. Полезни са и яйцата. За Везните е много важно да си наложат 1-2 дена в седмицата разтоварващи, в които да ограничават храната, като останат само на айрян или плодове и салати. Прехваленият зелен чай има най-голям ефект, именно при Везните – той очиства организма на хората от тази зодия най-ефективно. Затова, ако им понася – да си сърбат на воля, само полза ще имат от това.
   
   Скорпион (24 октомври – 22 ноември)
    Особена зодия, която се нуждае от особенно меню. За Скорпионите се препоръчват месо и манджи от дивеч. Полезно им е всяко птиче месо – от пилешко до пуешко. Мехлем за организма на Скорпионите са чесънът и зърнените храни. Именно тази зодия е много важно да изпиват поне два литра вода на ден, за да не се задръства организмът им с отрови.
   
   Стрелец (23 ноември – 21 декември)
    Ако искат да живеят дълго и да са здрави, Стрелците трябва да изхвърлят от менюто си всякакви сосове и подправки, солта и захарта. Да налитат на зелено – всичко зеленко за тях е полезно – салати, пащърнак и прочее. Както и всичко сурово и свежо – да хрупат зеленчуци и плодове – сурови, салатите са за другите зодии. Млякото също е полезно за тях. За Стрелците най-полезна е варената храна, не печената, не задушената. Стрелците според думата на природата са месари. За тях месото се оказва повече полезно, отколкото вредно – телешко, овче, пилешко, риба, да си ги хапват спокойно, като имат предвид, че леките нетлъсти меса са им по-полезни от тежките.
   
   Козирог (22 декември – 20 януари)
    Тия са всеядни. За тях е полезно всичко – месото, айряните, макаронените изделия, плодовете и зеленчуците. Все пак и тук Господ е посочил “приоритети”. От плодовете най-полезни за Козирога са черешите, на които трябва да наблягат, а от подправките– магданозът.
    За разлика от други, за Козирозите е най-полезно не суровоядството, а подправените салати – най-добре със зехтин, но ако няма – може и с олио.
   
   Водолей (21 януари – 19 февруари)
    Те трябва да избягват повече от другите консерви и пържено тесто.При тях пърженото и сладкото тесто предизвикват повече отколкото при другите, мощен взрив от инсулин в организма. Доколкото с помощта на инсулина се усвоява глюкозата, колкото повече е той, по-малко е глюкозата, и като резултат – възглавнички от тлъстина навсякъде по снагата. Приказките за очистване на огрганизма може да са врели некипели за някой (зодии), но за Водолея в по-голяма степен важи правилото: след залез слънце – нито троха в устата. Храносмилането им е капризно, затова ако им се яде месо – нека то да е бяло, рибата да е печена, вместо масло да използват олио, вместо захар – мед. Затова пък мляко, айрян, ориз, макарони може да си ядат колкото им душа иска.
   
   Риба (20 февруари – 20 март)
    Тия са родени кулинари. Обичат да готвят. Обичат и да опитват сготвеното. Но те трябва да забравят за тлъстото и сосовете. За тях най-полезни са зърнените храни – особено оризът. Полезно и необходимо им е всичко, съдържащо желязо и фосфор – грозде, ябълки, орехи. И за Рибите важи правилото – не яжте след мръкване – при тях храната, поета след икидиния, е по-вредна, отколкото за другите зодии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top