Женската личност според китайския хороскоп

август 22 | ,

Според източните философии личността на жената е раздвоена – външният образ олицетворява едната личност, а вътрешния – втората. Най-успешните бракове съществуват тогава, когато мъжът успее да приеме и двете.

С помощта на китайския хороскоп двойствените женски личности се разделят според зодията, която зависи от годината на раждането и е наречена на съответно животно, на четири типа:

Родените в годините на Коня, Тигъра и Кучето са РОМАНТИЧНИ.
Външният образ който тези жени внушават, стила им, маниерите им, поведението им демонстрират романтика. Те обаче притежават аналитичен ум и са студени и логични в разсъжденията си. Впечатлението, което създават е много силно, но всъщност те нямат вътрешна сила. При тях разминаването между думи и действия се проявява много ярко. Интересното е, че от една страна те създават впечатление за силни личности, от друга имат ум, който да ги тласне напред, но често са на ръба на катастрофа. Те имат умението да се самоунищожават, тоест да провалят собствените си цели, винаги се съмняват и никога не са доволни.
Такива жени не могат да бъдат затворени в семейното огнище, те имат нужда от работа, която да предизвиква интелкта им. Мъжете обаче трудно свикват с жена, която мисли бързо и се променя лесно, те се захласват по романтичната й красота, но трудно понасят второто й „аз”.
Романтичните жени търпят много разочарования в любовта. Те имат навика да си изграждат илюзорен образ на любимия, придавайки му идеални качества, които той често не притежава. Когато обаче видят разликата между действителността и представите им, те се разочароват. Ако мъжът до тях е наистина изключителна личност те могат да го подкрепят и да му бъдат верни, но докато открият такъв мъж тези жени са обречени на разочарования.
Сред известните дами представителки на този тип са Мерилин Монро, Роми Шнайдер и Лайза Минели.

Жените родени в годините на Петела, Змията, Вола са СИЛНИ.
Не случайно животните символизиращи тези зодии са бойни и силни. Жените представителки на този тип са амбициозни, устремени и праволинейни, но външният им вид е застрашително-войнствен, а езикът им – яростен. Те са силно привързани към установените норми и това често се оказва пречка за кариерата им. Силните жени баронеса Маргарет Тачър, Корасон Акино, Мария Стюарт и Екатерина II са управлявали империи доста по-успешно от много мъже. Те притежават невероятна воля в съчетание с романтична любов. Любовта е вдъхновението им, но и слабото им място. Те са лидери и изискванията им към мъжете са много високи. В любовта винаги сами си избират партньор. Това са и единствените дами, които се стремят да създадат здраво семейство, да бъдат щастливи майки и да покорят върхове в деловата сфера. Понякога, ако не успеят да постигнат и трите неща, те остават нещастни за цял живот.

ОБАЯТЕЛНИ са дамите родени в годините на Плъха, Маймуната, Дракона.
Те сякаш са феи едва докосващи нашия свят, олицетворение на женската красота и изящество, изтънченост и слабост. В живота си тези жени се стремят към красота и благополучие, към изобилие. Презират бита заради неговата неизбежност, но търпеливо се примиряват с него. Те силно напомнят богините от древните митове създадени за любов и преклонение, но притежаващи трезв разум. Понякога ги обземат пристъпи на гняв и стават непредсказуеми. Към проблемите си те подхождат типично по женски, преодоляват трудностите с хитрини и женски оръжия – сълзи и тихи истерии. Обаятелните дами обичат да трупат богатства и рядко се отказват от нещо, те са материалистки до голяма степен.
Представителки на този тип са поетесата Марина Цветаева, писателките Жорж Санд, Елза Триоле, Етел-Лилиан Войнич, Екатерина I и тенис-звездата Габриела Сабатини.

В годините на Свинята, Котката и Козата се раждат НЕЗАВИСИМИТЕ жени.
Това е най-особеният тип жени. Външно спокойни и невъзмутими, те притежават мистично мислене, магьосническа сила и способност да властват над мъжете. Те са определено най-загадъчните женски знаци. Всички те имат реалистична представа за живота, но действията им са продиктувани от сънища и предчувствия.
За разлика от всички други типове жени, те са изцяло независими от мъжете, защото са източник на воля, но не и на любов.
Назависмите дами са способни да отстояват своята независимост, при всички обстоятелства и на всяка цена, ето защо мъжът до тях не трябва да се опитва да ги ограничи. Понякога волята им ги тласка към жертви, подвизи, открития и дори престъпления.
Известни личности – Хилъри Клинтън, Катерина Медичи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top