Жената Дева

януари 6 | , ,

Повечето жени деви са по-разумни от всички останали жени в зодиака. Бедата е, че те не могат да намерят мъж, който да изпълни изискванията им. Имат склонност да съдят дребнаво за хората. Дали са чисти и чистоплътни. Като резултат могат да пропуснат някои подходящи хора от двата пола.
Ключа към разбирането им е да не мислите за тях като себични и студени, а като за хора, които твърде много се контролират. Нейните чувства са същите като на другите жени, но тя ги държи под много здрав контрол. Нейните тайни желания си остават скрити.

Тя има склонност да бъде много сериозна и с чувство за достойнство. Скромността е естествено състояние и никога няма да я чуете да се хвали с постиженията си. Има отлични маниери и винаги се държи като дама, освен когато е предизвикана. Тя вярва, че една дама е човек, който никога не обижда, освен изтънчено. Тогава елате я вижте тя може да направи такава словесна атака, която да смачка дори един добре трениран егоист и да го накара да заеква. Тя вярва в усъвършенствуването с труд, упорито учи, за да се образова и подобри своето положение в обществото. Интересува се от литература, музика и изкуство и много жени дева стават прецизни и обективни критици.

Тя се тревожи твърде много. Това е отчасти, защото е убедена, осланя повече на своя интелект, отколкото на своята интуиция, когато се сблъска с някой проблем започва да го гризе като куче, което оглозгва кокал, докато се оголи и може да се види.

Тя може да бъде искрена, търпелива, любезна – но и много крайна, една студена котка, чиято глава винаги командва сърцето.й. Когато започне да върши нещо нищо не може да я отклони.
Енергията й е достатъчна за две или три жени и се заема с всяка задача с убеждението, че никой друг не може да я свърши по-добре. Във всяко начинание тя взема всички възможни предпазни мерки срещу неуспеха. Като акробатка, която работи без предпазна мрежа тя иска да знае, че ще има свободен трапец, който да я чака, ако евентуално падне от високия трапец.

Нейния доминион е дома. Това е мястото, където тя управлява и един умен мъж би й дал възможност да го прави. Мястото, което обитава изглежда като, че ли никой никога не е живял там. Тя иска всичко да си е на мястото. Има място за всяко нещо. Умен купувач, тя знае да цепи долара на две.
Тя знае какво иска един мъж. Ако той не може да види сам, тя ще му помогне да анализира положението. Девата много анализира. Нейните цели са практични и съдържат правилното определяне на пътя към тях.

Ако се омъжи, това е обикновено късно. Тя е отлична домакиня, отлична майка /въпреки, че е може би малко сериозна/, интересен компаньон за своя съпруг. Сексът е повече задължение, отколкото удоволствие и това може да бъде малко отблъскващо, защото обикновено е симпатична и запазва добрия си вид и на средна възраст.Но ако се намери мъж, който да я провокира, тя може да бъде най-фаталната жена, жената – вамп, абсолютната любовница – дискретна, нежна, майсторка в секса.

Обича малките празненства, изтънчено организирани. Лакомниците, безгрижните пушачи, небрежните в облеклото си не биват канени повече от веднъж. Обича интелектуалните игри.
Ако трябва да работи за съществуванието си нейните точни навици се пренасят и в работата й. Тя е добре с математиката и може да бъде много добър счетоводител. Може да бъде чудесна частна секретарка, особено в област, където се иска самоусъвършенстване. Във всяка работа тя иска заплата, която да осигури нейната независимост и е според заслугите и работата, която дефакто върши перфектно. Работата е важна за Девата – Жена. Тя не обича да я сменя и тежи на мястото си. Най-много държи на микроклимата на служебното място. Затова когато няма избор обаче, тя ще се примири с това да бъде по-ниско платена, ако обаче се отнасят към нея честно, любезно и с уважение.

Обикновено доста обективна и неемоционална нейните преценки могат да бъдат неясни само в една област – когато засягат любимия й. Тя не може да види неговите грешки и слабости. Тя е лоялна към своя идеализиран образ за него, но чувствата й са дълбоки, независимо, че не е открито демонстративна и страстна.
Има склонност да третира мъжа, като че ли е някакъв вид територия, готова да бъде експлоатирана, развивана и усъвършенствувана. Тя познава добре пътя към мъжката психика, тъй като притежава почти психическо познание за първопричините и обикновено е господарка във всички случаи. Тя очаква всеки да бъде толкова чист и спретнат, колкото е тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top