Градинска астрология

април 13 | , , , , ,

Сигурно знаете, че добрите градинари и селскостопански труженици изучават много внимателно… лунния календар.

Фазата и положението на нощното светило в знаците от зодиака влияят върху развитието на растенията. Първите правила, които трябва да познавате, са тези на засаждането.

Между новолуние и пълнолуние се садят растенията, които израстват над земята – дървета, храсти и цветя. Между пълнолуние и новолуние се засаждат кореноплодните – картофи, моркови, цвекло, ряпа и др.

В дните на новолуние нищо не трябва да се засажда. По това време следователно трябва да отложите и работата с остри инструменти като лопати, ножове и пр.

А дали ви влече стриктно да следите хода на Луната и с какво внимание се отнасяте към растенията, всичко това зависи от зодията ви. Различните зодии общуват по различен начин с живата природа, а това означава и със собствената си градина. Затова е хубаво да бъдат информирани и близките ви хора. Така те няма да ви принуждават да се занимавате с нещо, което не ви е присъщо и в което не сте силни.

ОВЕН Насочете енергията си към отглеждане на плодове, зеленчуци и растения, които не са капризни. Не сте много търпеливи, за да полагате специални грижи за капризни растения. Бъдете бдителни при работата с градинските инструменти, защото сте изложени на опасности от травми. А по талант за организиране на градински партита вие нямате равни в зодиака!

ТЕЛЕЦ Той е подвластен на стихията на земята. Няма нужда да му подарявате ръководство на градинаря. Той и без подсказване прекрасно знае кога е време за поливане и кога е време за плевене. В градинските площи, собственост на Телец, ще откриете плодове с рекордни размери и несравними по красота цветя.

БЛИЗНАЦИ По принцип около представителите на тази зодия цари пълна бъркотия. В градината си те могат да засадят абсолютно несъвместими култури. Но знаете ли кое е най-чудното? Всичко, посадено от тях, дава прекрасни плодове.

РАК Чувствителните Раци дори на подсъзнателно ниво се разбират със своите “подопечни”, растенията, и мислено разговарят с най-любимите от тях. Растенията също успяват да уловят мислите на стопанина си и събират сили за даване на цвят и плод, когато стопанинът им е в добро здраве и отлично разположение на духа.

ЛЪВ Той обожава всичко ново. Градината му прилича на опитно поле, в което той експериментира с най-новите сортове. Представителките на зодията могат с лекота и успешно да присаждат дървета и да получават чудесни плодове. Цветята в техните градини са едни от най-красивите.

ДЕВА За точните и практични Деви работата в градината не е бреме, а почивка. Тези умници предпочитат да отглеждат плодове и зелена растителност. Често в градината им могат да се видят и две-три лехи във вид на аптекарска етажерка.

ВЕЗНИ Те много обичат да пипат земята, да усещат ефекта от физическото усилие, което прилагат при обработването й. Цветята могат да ги заинтересуват едва когато всичко наоколо започне да радва очите с различните си цветове. Везните смело могат да бъдат обявени за специалисти по създаването на перфектни зелени площи.

СКОРПИОН И най-непристъпният гъсталак може да се превърне в райско островче, ако се намира в градината на Скорпиона. Представителите на тази зодия обичат да релаксират в градината. Те не са равнодушни към растенията с лечебни свойства.

СТРЕЛЕЦ Заема се с размах с градинските дела, но за жалост рядко ги довежда докрай. Независимо дали се намира в градината, в планината, или край брега, веселият Стрелец винаги е готов да запали огън и да опече месце. Но за картофи и други зеленчуци няма да се сети.

КОЗИРОГ Той е целенасочен и почти винаги се радва на планирания от него урожай. Засажда проверени сортове и не приема лесно техническите новости. Обича да разчита на собствените си ръце. Много го бива да се грижи за ябълки, круши, сливи. С други думи – за многогодишни растения.

ВОДОЛЕЙ Колкото и странно да звучи, той винаги е осведомен по аграрните въпроси, но в същото време е равнодушен към тях и не прилага знанията си на практика.

РИБИ Те отиват в градината, за да постоят в уединение и да съберат мислите си. Трудно се справят със сериозната селскостопанска работа, но това свое неумение компенсират с големи грижи за беззащитни цветя. Понякога и в цветарството резултатите им не са добри, но Рибите не пестят време и сили за цветята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top