Везни (24.09 – 23.10)

януари 19 |

 

КАЧЕСТВА – кардинални
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА – въздух
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА – Венера
ДЕВИЗ – „Аз се колебая“
КЛЮЧОВА ДУМА – хармония
ЦВЯТ НА ЗНАКА – розово, небесно-синьо, индигово
ДЕН НА ЗНАКА – петък
МИНЕРАЛИ – изумруд, аквамарин, сардоникс
МЕТАЛ НА ЗНАКА – мед, бронз, месинг
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА – 6
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ – 6, 13, 20, 27, 34 и т.н. през 7 години
БРАК – по принцип се допълват с Овен, пълна хармония с Близнаци и Водолей. Добре се разбират с Лъв и Стрелец
ОБИЧАТ – спокойствието, разбирателството, комплиментите, добрите маниери, музиката, танците, собствения си глас, собственото си отражение в огледалото, добрия вкус, украшенията, нежността, флирта, кокетството, сладостите, развлеченията, красноречието
МРАЗЯТ – успеха на всяка цена, невъздържаността, бруталността, лошите маниери, непохватността, насилието, изгубеното положение
СЪВЕТ – не бъдете толкова безгрижни и реагирайте на чуждите влияния, за да не се оставите да властват над вас

Везните имат силно чувство за справедливост. То е тъй силно развито, че и неправди, които никак не ги засягат, ги изкарват от равновесие и те силно реагират. Миролюбието им никога не довежда до разправии. Не обичат раздорите и търсят начини да изглаждат недоразуменията.  Имат критичен дух и безпристрастна преценка.

Отличават се със силата на сравнението.  Могат всичко да претеглят и балансират, като че ли са били вдъхновени.  Те тъй много обичат хармонията,  че са извънредно раздразнителни, докато целият им организъм не се намери в равновесие.  Притежават извънредно добра дарба за наблюдение.  Те рано или късно идват до познанието, че съществува един невидим свят,  успоредно с видимия.  Притежават най-съвършените форми, в които душата може да се изрази по-добре.  Имат и развит ум, уравновесен от вътрешното прозрение – това им дава разум и предчувствие.  Разсъждават много правилно, но мъчно пристъпват към прилагане на хубавите си идеи,  затова понякога изглеждат нехайни, равнодушни и сякаш високомерни.  Иначе те са жизнерадостни, шеговити, весели и това ги прави желани навсякъде. Имат качества на добри приятели.  Обичат гости и ни създават една топла, приятна атмосфера, боят се от самотата, търсят обществото и са заобиколени от много приятели.

Силно чувствителни,  понякога изпадат в меланхолия – стават жертва на буйните си чувства. Обичат културните удоволствия,  театъра, отбраното общество, сред което забравят своите неприятности. Те ценят много признанието и стават нетърпеливи, прекалено чувствителни. Въпреки това можем да бъдем снизходителни към техните грешки и слабости,  защото те са обикновено много благородни. Винаги се стремят към онова, към което цялото човечество трябва да се стреми – състраданието. Управляващата им планета Венера ги прави учтиви, приятни, много услужливи, горди и любезни. Имат силно развито естетично чувство. Обичат красивото, искат да му служат. Независимо от грижите и безпокойствата умеят да запазят вътрешното си равновесие.  Те са спокойни,  но не и страхливи. Умеят да се борят, но го правят по принуда. Тогава влагат неочаквана стремителност. Имат усет за ред, разпределение и точност. Упорити са в преследването на големи планове, но и крайно безгрижни.  Първото впечатление винаги им действа силно и трудно се освобождават от него. Неуверени дълбоко в себе си,  имат обаче отличен вкус и разбирания върху музиката и изкуството. Особено много обичат музиката, пеенето.  Отлични музиканти. Имат талантлива природа. Естествена интелигентност във всичко. Някои от тях притежават хореографски талант.

Полагат големи грижи за личната си спретнатост и чистота.  Крайно ненавиждат грубата и мръсна работа. Най-забележителната им черта е тяхната проницателност и предвиждане на нещата.  Те не могат да изпълняват успешно предварително начертани планове от другите,  при съставянето на които те не са взели участие, и опит да направят това ги води само към разочарование. Този знак е дарил най-прочутите актьори на света. Представителите на зодия Везни привличат винаги многобройни последователи и почитатели. Техният блестящ магнетизъм, прецизност на мисълта и решителни действия им спечелват непоколебима привързаност дори в лицето на най-силната опозиция. Везните имат дълбоко интуитивни възприятия, което ги прави способни да прочитат и най-дискретните мисли на близките си и на всички, които влизат в контакт с тях. Те буквално чувстват истината или фалша, привличането или отблъскването и като че ли по-силно се влияят от неизказаните мисли на другите, отколкото от произнесените им думи.

Като правило хората от зодия Везни са очарователни и пленяващи личности с едно силно въздействие върху противоположния пол. Те са склонни към проява на безразсъдна смелост, търсене на удоволствия и задоволяване на желанията си. Понякога те са извънредно нетърпеливи и от това губят много. Чудно е наистина, че при тяхната възхитителна природа те така лесно се объркват, смущават, стават нервни. Те са хора, които след поражение и радост, след скръб и трудни изпитания са стигнали до едно вътрешно равновесие. На една планета, населена само от Везни вероятно не би имало войни. Те са символ на правото. Има предпоставка за тяхната склонност и дарба на дипломати.

На Везните никога не им е безразлично как изглеждат и с какво са облечени. Те не обичат да разочароват, да ядосват, не искат в никакъв случай сцени. Предпочитат да ги избягват и при такива случаи лавират много умело. Трудолюбието при тях не е често явление, въпреки че има изключения, тъй като Везните обичат удоволствието, те умеят да карат другите да им вършат работата. Везните не искат никога и рядко молят за нещо, те получават всичко каквото желаят без своя намеса.

НАКРАТКО: В най-общи линии личността на Везните се изразява в голямата им чувствителност, притежават чувство за хармония и красота, както и чувство за равновесие, но винаги се колебаят преди да вземат решение. Любезният и весел характер крие понякога техните безпокойства. Склонни са да бъдат: романтични, зависими, непостоянни, снизходителни, готови за сътрудничество, екстравагантни и понякога материалистични. Сред интересите на Везните са: умение да бъдат добри партньори, стремеж към справедливост, мир, добра компания, красота и контакти.

2 Responses to Везни (24.09 – 23.10)

  1. gep_150 каза:

    Съгласен съм с 90% от написаното. Много вярно, поне според мен 🙂

  2. Yordanka Georgieva каза:

    в общи линии е точно така

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top