Близнаци (21.05 – 21.06)

януари 21 |

КАЧЕСТВА – променливи
ЕЛЕМЕНТ НА ЗНАКА – въздух
УПРАВЛЯВАЩА ПЛАНЕТА – Меркурий
ДЕВИЗ – „Аз мисля“
КЛЮЧОВА ДУМА – разнообразие
ЦВЯТ НА ЗНАКА – сив, жълт и виолетов
ДЕН НА ЗНАКА – сряда
МИНЕРАЛИ – топаз, аквамарин, кехлибар
МЕТАЛ НА ЗНАКА – живак
ЩАСТЛИВИ ЧИСЛА – 3 и 5
СЪДБОНОСНИ ГОДИНИ – 7, 14, 21, 28, 35 и т.н. през 7 години
ОБИЧАТ – разумното, промяната, пътуването, устните престрелки, разговорите, компанията и контакта с външния свят, бързината, модерното, елегантното
МРАЗЯТ – постоянството, догмата, окончателния отговор, самотата, вглъбяването
СЪВЕТ – обуздайте своята раздразнителност, имайте повече увереност в себе си и наложете повече настойчивост за достигане на поставените цели
СЪДБА – родените под този зодиакален знак са най-вещи в заниманията,  които изискват много приспособяване, проява на тънък ум, тактичност и умение.  Често пъти те упражняват няколко професии или се занимават с няколко различни неща.  Даже положението да е нестабилно,  те винаги ще бъдат на висотата на обстоятелствата и ще съумеят да се справят с всичко.

Хората под знака Близнаци са безкористни,  жертвоготовни,  лесно афектиращи се, силно впечатлителни, с много голямо въображение. Двойствеността на тяхното естество се изразява в противоречиви наклонности и желания, в безпокойство, несигурност и недоволство.  Търсят истината,  вещи са в откриването на всестранна информация.  Те са изключително остроумни и добри събеседници. Склонни са да пренебрегнат общоприетите нрави и обичаи като външна форма на обществото.  Сръчни са, влюбени в красотата. Като характер са любезни и учтиви и се сприятеляват лесно с хора, които имат приятна външност и една дълбока интелигентност.
Родените под този знак са или много преуспяващи, или мизерстващи.  Тяхната съдба зависи изцяло от тях. Жизнената енергия на Близнаците е повече умствена, отколкото физическа, затова от тях се изисква да се грижат за образованието си.  Непоследователни са и имат наклонност да съдят по външен вид. Те започват много неща, които никога не довършват докрай.  Те избързват при всяко начинание. Често пъти са непонятно упорити. Трудно е да бъдат разбрани подбудите им.  Много са наблюдателни. Могат да достигнат до най-висок умствен развой. Понякога едно говорят, а друго вършат.  В най-добрия случай тяхната двойственост се изявява като съюз между разума и интуицията.  Лесно се влияят. Близнаците рядко са доволни само от едно занимание.  Могат да бъдат едновременно щедри и скъперници. Запазват задълго юношеския си характер.

Близнакът е мислител, първият теоретик, който обича мислите заради самите тях, а не защото го водят към нещо определено.  Те не мислят задълбочено щом сметнат, че са намерили някакво решение на проблема. Могат да говорят като картечници и самите са си въодушевени слушатели. Повече от всички останали зодии те са подчинени на промените.  Никой не си съставя мнение по-бързо и никой не се заблуждава по-често от тях. Когато Овенът се заблуди, той се ядосва, когато Телецът се заблуди,  той не го признава и минава с главата през стената. Когато Близнакът се заблуди, той го признава и променя мнението си. Близнаците са хора, които непрекъснато задават въпроси, но обикновено се задоволяват с първия отговор. Те са готови веднага да повярват в това, което са прочели,  стига да звучи разумно. Нямат толкова чувство за хумор, колкото са забавни. Близнаците много рядко са продуктивни, затова най-добре им подхожда ролята на посредници. Това, което им приляга не е справедливото решение,  а полемиката, дебатите. Те никога не се гордеят, че са постигнали нещо, гордеят се, че са го постигнали бързо.  Никога не са фанатични.

Недостатъците им са: нерешителност, неопределеност, раздразнителност, склонност към безпокойство и съмнение. Интересуват се от различни неща без да се задълбочават прекалено.

НАКРАТКО:  В най-общи линии Близнаците са непостоянни,  повърхностни,  остроумни,  любознателни и търсачи на разнообразие.  Лесно преминават от едно занимание към друго и успяват бързо да се приспособят към него, което им пречи да се занимават с неща, които изискват размишление и време за постигане на целта.  Те са нетърпеливи и склонни към спорове и критика. Не обичат самотата. Сред интересите на Близнаците са: общуването на всички равнища,  пътуването,  намесата навсякъде,  говоренето,  четенето, писателството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top