Астропрогноза за България и света през 2010

януари 7 | , , , , ,

astroЗапочналата криза от предходните години с опозицията на Сатурн и Уран, през 2010 година осезаемо ще се почувства както в целия свят, така и в България. Уран преминава за 84 години през целия зодиак, а през 2010 година той започва нов цикъл навлизайки в знака Овен. Уран се свързва с новите технологии, индивидуализма, научните открития и изобретения, внезапните и неочаквани неща. Под управлението на Уран са летците – изпитатели, геолозите,  астролозите, астрономите, обществените организации, политическите партии, борците за права и т.н.

Всички сме свидетели на започналите сериозни промени и разрушаване на стари догми, промени в управлението, законодателството, поемане на нови отговорности. Всичко това се дължи на опозицията на Сатурн и Уран през последните 2,6 години.

2010 година, противно на всички очаквания за спокоен живот, ще бъде година на още по-осезаеми промени в обществено-политическия живот и в икономиката на страните по света. Плутон още през 2009 година се настани в знака Козирог, където още дълго ще носи своето влияние. Сатурн – планетата на управлението, дисциплината, организацията, структурата и времето, също направи своя ингрес в знака Везни в края на 2009. През 2010 година четирите най-силно и трайно променящи обществения живот и колективното съзнание планети Юпитер, Сатурн, Уран и Плутон ще имат доста предизвикателни аспекти през годината. След 2010 година нищо на Земята вече няма да е същото. В следващите години можем да очакваме да бъдат направени сензационни научни открития и скок в областта на медицината, енергетиката, космическите изследвания и природните закони с голяма значимост за бъдещите поколения. Голямо развитие ще претърпят електрониката и компютърните технологии, трансплантациите на органи и хирургията като цяло, металургията. Кризата в строителството ще продължи и цените на имотите могат да спаднат още.

Между 28 май и 14 август, когато Уран ще транзитира през амбициозния и инициативен знак Овен, може да се очакват внезапни събития, даващи началото на кардинални промени в развитието на световната икономика и в политиката в държавите, засегнати от планетните аспекти.

В периода 7 юни – 9 септември в Овен ще навлезе и Юпитер – планетата на разширението и експанзията. В този период можем да очакваме реализиране на проекти в областта на аерокосмическата промишленост и космически оръжия, отриване на големи земни богатства, промени в законодателството.

Годината стартира още в самото начало със Слънчево затъмнение на 15 януари. Всяка година има обикновено по две Слънчеви и по две Лунни затъмнения. Те носят своя отпечатък за събитията, които можем да очакваме през соътветната година. Второто Слънчево затъмнение е на 11 юли 2010 г. Слънчевото затъмнение на 15 януари е в знака Козирог, чийто диспозитор е планетата Сатурн. Сатурн във Везни изисква дисциплина, толерантност и чувство за отговорност както в личните взаимоотношения, така и в дипломацията и външната политика като цяло. В същото време Плутон – планетата на трансформацията и регенерацията е в знака Козирог. Това е земен знак и предизвикателните аспекти на Юпитер, Сатурн, Уран и Плутон в кардинални знаци могат предизвикат тежки земетресения, ядрени и технически аварии, активизиране на вулканичната активност, пътнотранспортни произшествия, застрашаване на световния мир. Финансовата криза ще активизира изключително обществено-политическия живот – граждански неподчинения и стачки по много горещи точки на света.

В картата на Слънчевото затъмнение на 15 януари Меркурий е ретрограден и в съвпад с Плутон, като двете са в квадратура със Сатурн. Тези аспекти създават предпоставки за активиране на сеизмичната и вулканичната активност. Възможни са както сериозни природни бедствия, така и започване на сериозен военен конфликт в горещите точки по света и най-вече в страните от Близкия Изток.

През първото полугодие на годината очаквам активизиране на контактите, договорните отношения между държавите за решаването на важни въпроси, касаещи както управлението, така и банково-кредитната система, атомната и нефтено -газовата промишленост. Могат да бъдат променени някои закони и приети нови такива за по-бързото преодоляване на финансовата криза, за справяне с тежките криминални престъпления и показните убийства. В противен случай може да се очаква задълбочаване на кризата и престъпността в световен мащаб.

През месеците януари и февруари задълбочаващата се криза може да предизвика много протестни действия, включително в България. Най-сериозни въпроси за решаване и договаряния у нас могат да се очакват в сферата на транспорта, комуникационните системи, търговията, училищата, в сферата на обслужването. Квадратурата между Меркурий и Плутон може да предизвика преднамерена дезинформация или манипулиране на информация от страна на медии, целяща дискредитиране на правителството. По-активна работа очаквам в законодателството, в транспортното министерство, радиото и телевизията, банковата система, данъчните служби, здравеопазването.

През февруари може да се сблъскаме отново с проблеми в областта на газовите цени и доставки. Възможни са нови договаряния и разискване на въпроси, свързани с проекта „Бургас – Александруполис”, вземане на стратегически решения за работата на МВР и МО, в областта на химическата и фармацевтична промишленост, на морския флот. През февруари може да се очаква нов скок в цените на газта и петрола, да предизвика наводнения в някои райони на Япония, Китай, северна Италия. Нептун се свързва и с тайните заговори, а в знака Водолей може да донесе тайни политически заговори и размирици на етническа основа.

Предизвикателният аспект между Сатурн, Уран и Плутон през 2010 година носи стартирането на кардинални структурни промени в държавното управление, но изисква и довършването на вече започнати проекти. В противен случай може да се изпадне в колапс и да бъде невъзможно да се овладее хаоса.

Овенът е експанзивен и напорист, а съвпадът на Юпитер с Уран в знака Овен, в квадрат с Плутон, може да създаде сериозни етнически конфликти, смени на различни нива във властта и борба за постигане на целите с агресия. До средата на месец юни Марс транзитира със своето ретроградие в знака Лъв и може да донесе драматични събития в различни точки по света. Тежката финансова криза ще бъде усетена осезаемо в Русия, САЩ, Япония и Китай.

През март и април напрежението може да се увеличи – граждански неподчинения и стачки, ще се наложат предоговаряния в различни области и сфери от живота, може да има на различни места наводнения, потъване на кораби, авиокатастрофи, аварии на технически съоръжения или тежък инцидент с подводници.

В картата на Слънчевото затъмнение от 11 юли Юпитер, Сатурн, Уран и Плутон са в напрегнати аспекти и в кардинални знаци. Кардиналните планети в напрегнати аспекти носят бързи и внезапни събития. Кулминацията на напрежението, обаче, ще бъде в края на месец юли и през август, когато към кавалкадата от напрегнати аспекти се включва и Марс (особено между 30 юли и 14 август). Възможно е световният мир да бъде застрашен. Марс е в съвпад със Сатурн във Везни – знака на връзките и взаимоотношенията с другите, в опозиция с Луната, Юпитер и Уран в Овен – знака на независимостта, деспотизма и агресията. Нужни са много воля и желание за мирното разрешаване на всеки възникнал конфликт между държавите, за да не прерасне в световен. Ако не се разреши бързо и мирно конфликта не е изключено да бъде използвано и биологично или ядрено оръжие за постигане на целите. В такъв конфликт е възможно да бъдат въвлечени Япония, Китай, Русия и държави от Близкия Изток. Има предпоставки за кончината на Фидел Кастро през месеците февруари или август. Държавните глави на най-големите сили трябва да вземат драстични мерки за сигурността си, защото има вероятност да бъде посегнато на важна президентска фигура (особено между 1 и 18 юли). Разбира се, не навсякъде влиянието на планетите ще бъде негативно. Финансовата криза през 2010 ще завладее много държави в света, но акцентираните кардинални знаци Овен, Рак, Везни и Козирог ще донесат осезаеми промени в обществено-политическия и икономически живот в Германия, Великобритания, Франция, Австрия, Полша, България и Македония. Възможно е да се разпаднат и създадат нови съюзи между държави, политически партии и организации. В периода 16 – 23 септември има предпоставки земетръс в България(особено 16 и 23 септември). Но ние предполагаме, а Бог разполага.

За да премине по-леко бурната 2010 година е нужно управляващите да впрегнат цялата си воля и желание за решаването на всички въпроси и проблеми с толерантност, търпение, дипломатичност и законност.

През месец декември 2010 година, особено на 13 декември, аспектите на планетите са изключително тежки. Меркурий, Марс и Плутон са в съвпад в знака Козирог.  Успоредно с това Слънцето е в квадратура с Луната, Юпитер и Уран в Риби. Планетните аспекти създават сериозна предпоставка за тежко земетресение в Индия, Египет,Турция, Индонезия и страни от Балканския полуостров, изригване на вулкан в Индонезия или северните части на САЩ (както и други горещи точки по света) с много човешки жертви. Не е  изключен и тежък инцидент с работещи в мините. Другите критични дати са 21 – 22 декември и 27 – 29 декември, като на 21 декември силно влияние за всички процеси ще оказва и Лунното затъмнение.

В личен план сериозни и кардинални промени в кариерата, семейните и лични взаимоотношения като цяло могат да очакват мартенските Овни, юнските Раци, септемврийските Везни и декемврийските Козирози. Овните могат да очакват положително влияние на Юпитер в техния знак в периода 7 юни – 9 септември 2010 година.

Автор: Маргарита Паскалева – Скарлет

http://skarleta.wordpress.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top