Как да възпитаваме децата според зодията част 3

юли 28 | , , , ,

Овните не понасят упреци

Детето Овен кипи от енергия. То не може да сдържа импулсите си, иска да има участие във всичко и винаги да бъде първо. Когато сгреши то е от невнимание и прибързване. Малкият Овен не понася упреци или подигравки и ги изживява тежко. Възможно е в такъв случай да реагира светкавично, като направи още по-голяма грешка, или да се заинати и да откаже да направи какъвто и да е опит да поправи стореното. Това дете трябва винаги да бъде поощрявано и родителите да показват вяра в неговите способ­ности и най-вече в умението му да се справя САМ. Детето Овен има нужда от малко да се занимава със спорт.

Телците са много раними

Детето Телец вижда света с очите на художник. То въз­приема форми, цветове и звуци, които другите зодии не долавят. То не бърза. С как­вото и да се заеме го прави бавно, премерено и с вкус. Възможно е да си предаде домашното последно, след всички останали, но то ще бъде най-красиво написано и с най-хубавите рисунки. Малкият Телец е прагматичен. Той ще влага усилия и време в учебните предмети, които смята за полезни. Родителите му трябва да се постараят да има всичко необходи­мо и то да е с високо качество, понеже детето Телец е склонно към комплекси.

Близнаците са твърде разсеяни

Детето Близнаци има много добра памет. То запаметява всичко още в учебните часове и в къщи не му е необходимо много време, за да си подготви уроците. Учението му се отдава с лекота. Трудности среща в горните класове, където мате­риалът е с голям обем и изисква по- дълго време за учене, а Близнакът все още не е свикнал на посто­янство и търпение. Децата Близнаци са разсеяни и това кара някои учители да смятат детето за непослушно и лошо възпитано. Малките Близнаци са много по­датливи на чуждо вли­яние, затова родителите трябва да внимават кои и какви са приятелите на детето.

Раците се учат трудно

Детето Рак приема трудно преминаването от домашната към училищната среда. Това е така, докато то не усети, че е харесвано от съучениците си и от учителите. Тогава започва да се чувства в свои води и училището става вто­ри дом за него. Усвояването на учебния мате­риал е на приливи и отливи, като проявява привързаност към предмети, които му се отдават. Вкъщи е необходим силен и строг родителски контрол, за да бъде изрядно с домашните си. Лунното дете има склонност да изпитва чувство за вина по най-дребни пободи, затова забележки към него трябва да се отправят по най- деликатния начин. То реагира  на всяко събитие в семейството и рязко влошава успеха си, когато отношенията между родителите са обтегнати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

« »

Scroll to top